Mihai Şora, mesaj emoţionant la moartea lui Neagu Djuvara

mihai şora

Filosoful Mihai Şora a postat un mesaj după moartea istoricului Neagu Djuvara.  Acesta a fost înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu din Bucureşti.

„Academicienii” – ediţie specială dedicată aniversării a 97 de ani ai academicianului Mihai Şora

Şora rememorează o întâmplare: ”Cineva a spus: ‘Souriez, vous ętes filmés!’, iar Neagu s-a întors spre mine şi a surâs. Apoi a adăugat: ‘Zâmbez!”’.

Mihai Şora: „Dumnezeu să te aibă în pază!”

”Dumnezeu să te aibă în pază, dragul meu! Îmi va lipsi zâmbetul tău. Îmi vor lipsi căldura îmbrăţişării, spiritul vioi şi generos, amenitatea, însufleţirea din glas”, a mai scris Mihai Şora pe Facebook.

Postarea este însoţită de o fotografie cu cei doi, realizată în septembrie 2016, semnată Luiza Şora.

Mihai Şora se simte singur

Ulterior, gânditorul centenar a revenit, cu un nou mesaj, la fel de emoţionant şi profund.

filosofia la Universitatea din București (1934 – 1938). I-a avut ca profesori, printre alții, pe Nae Ionescu și Mircea Vulcănescu, iar la seminar l-a avut ca asistent, timp de trei ani, pe Mircea Eliade.

Bursier al Guvernului Franței, a ajuns în ianuarie 1939 la Paris pentru a realiza, sub conducerea lui Jean Laporte, o teză despre La notion de la grâce chez Pascal [Noțiunea de har în opera lui Blaise Pascal]. Acesta e Şora.

Neagu Djuvara și-a făcut studiile la Paris, licențiat în litere la Sorbona (istorie, 1937) și doctor în drept (Paris, 1940)[6]. A luat parte la campania din Basarabia și Transnistria ca elev-ofițer de rezervă (iunie – noiembrie 1941), fiind rănit aproape de Odesa. Acesta a fost Neagu Djuvara

One thought on “Mihai Şora, mesaj emoţionant la moartea lui Neagu Djuvara

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.