Eurovision, semifinala timişoreană. Date şi ingrediente

eurovision

A doua semifinală Eurovision România 2018 va fi cu muzică rock, hituri sârbeşti şi acorduri rromanes. Scena competiţiei va avea 90 de metri pătraţi de ecrane LED şi 200 de proiectoare de lumină.

Seria show-urilor selecţiei naţionale Eurovision continuă duminică, la Timişoara, cu a doua semifinală a concursului. Spectacolul va avea loc în decorul inedit al fostului manej imperial. Acesta găzduieşte, în prezent, Sala 2 a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara. Scena va avea 90 de metri pătraţi de ecrane LED şi 200 de proiectoare de lumină.

Eurovision, la Timişoara. Cine sunt concurenţii

Mai multe generaţii de artişti şi genuri muzicale vor încerca să convingă juriul că merită un loc în marea finală:

Jukebox feat Bella Santiago („Auzi Cum Bate”)

Alessandro Dănescu („Breaking Up”)

Meriem („End The Battle”)

MIHAI („Heaven”)

Jessie Baneş („Lightning Strikes”)

Romeo Zaharia („Maybe This Time”)

Othello („Noi Suntem Pădure”)

Miruna Diaconescu („Run For You”)

Serena („Safari”)

Pragu’ de Sus („Te Voi Chema”)

Endless feat Maria Grosu („Thinking About You”)

Rafael & Andy („We Are One”)

Ricardo Caria, la Eurovision Timişoara, cu „Amar Pelos Dois”

Show-ul va fi deschis de arădeanul de origine portugheză Ricardo Caria. Acesta va cânta melodia câştigătoare a Eurovision 2017, „Amar Pelos Dois”. Piesă l-a transformat în câştigător anul trecut pe Salvador Sobral.

Şi, pentru că Sobral a dus finala internaţională în Portugalia, Ricardo Caria va reveni pe scena de la Timişoara pentru a încheia transmisia directă cu o melodie dedicată actualei capitale a muzicii europene – Lisabona.

Neda Ukraden, cel mai bine vndut artist din Serbia

Fanii Eurovisionului o vor putea revedea, pe scena de la Timişoara, pe cântăreaţa sârbă de origine croată Neda Ukraden, cel mai bine vândut artist din Serbia, după care publicul se va energiza cu muzica Laviniei Răducanu, supranumită vocea de cristal a Europei.

Interpreta aduce pe scena Eurovision România piesa „Chaven romane”, lansată la Paris şi două melodii în primă audiţie, într-un recital inedit.

Înainte ca juriul să anunţe cei trei finalişti ai serii, sala va vibra alături de legendara trupă originară chiar din capitala Banatului Cargo, care va cânta în premieră noul ei single, „Te strig”, şi alte piese care au scris istorie în rock-ul românesc.

Cei trei finalişti vor fi aflaţi după ora 21.00

Telespectatorii TVR vor afla în direct, de la 21.00, cei trei finalişti ai semifinalei de la Timişoara din show-ul prezentat de Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu. Cei doi artişti vor fi susţinuţi, din Camera Verde, de Dorina Talpeş, prezentator TVR Timişoara.

La finalul show-ului, câştigătorii, membrii juriului – Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan, Viorel Gavrilă – şi prezentatorii vor susţine o conferinţă de presă. Aceasta va fi în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova, precum şi pe TVR+.

Cu o seară înaintea spectacolului de duminică, sâmbătă, în direct la TVR 1, de la ora 22.00, va fi transmisă emisiunea „Culise Eurovision 2018”.

One thought on “Eurovision, semifinala timişoreană. Date şi ingrediente

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.