Start EUROPAfest 2010! Jazz, blues, pop şi muzică clasică

Singurul festival din Europa care reuneşte jazz, blues, pop şi muzică clasică se desfăşoară în Bucureşti între 7 şi 13 mai. Peste 250 de artişti din 36 de ţări susţin concerte de excepţie pe scenele Capitalei – Sala Auditorium, Art Center Tinerimea Română, Hard Rock Cafe sau Art Jazz Club.

EUROPAfest incepe pe 7 mai printr-un concert dedicat Zilei Europei, realizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

In premieră absolută, va fi prezentat imnul oficial al Europei pe ritmuri jazz, o reinterpretare elegantă şi inedita a celebrei “Oda Bucuriei” de Beethoven. Astfel, aranjamentul semnat de Charlie Schmid şi Luigi Gageos îmbracă binecunoscuta temă în note bogate de ethnic-jazz, subliniind diversitatea culturală a Europei. Nu întâmplător, artiştii care vor interpreta piesa sunt muzicieni de pe tot continentul, din ţări ca Austria, Italia, România, Ungaria şi Marea Britanie.

În zilele următoare, mari artişti ai scenei muzicale europene vor aduce muzica bună în faţa publicului bucureştean. Orchestra da Tre Soldi (Italia), Stelzhamma (Austria), Ql (România), Parafusions (Italia, Ungaria), Saxest & Siim Aimla (Estonia) şi Milo Suchomel Quartet (Slovacia) vor susţine concerte de jazz, blues şi pop, cu note de funk, swing sau tango, cu ritm şi poezie. Iata agenda completa a festivalului.

Totodată, cel mai puternic concurs de jazz din regiune – Bucharest International Jazz Competition, ajuns la ediţia a 4-a, vă provoacă să gustaţi savoarea noilor tendinţe ale acestui gen muzical, un jazz modern, contemporan, accesibil oricărui iubitor de muzică bună. Aşadar cele mai inovatoare şi creative producţii de jazz vă sunt prezentate în concertele de excepţie ale noii generaţii de jazz din Europa şi SUA.

Şi pentru că muzica bună nu are limite, EUROPAfest îmbracă primăvara în acorduri de pian la a 17-a ediţie a Jeunesses International Music Competition. 71 de pianişti din 23 de ţări vor transforma Bucureştiul într-un oraş romantic şi idealist interpretând, fiecare în stilul său, opere celebre de Bach, Chopin, Beethoven sau Ravel.

2 thoughts on “Start EUROPAfest 2010! Jazz, blues, pop şi muzică clasică

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.