Sediul Corului Madrigal devine galerie de artă

Sediul Corului Madrigal devine galerie de artă

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” şi Centrul de Cultură Arcuş lansează proiectul aniversar Galeria „Madrigal 60” şi invită publicul la vernisajul expoziţiei de pictură a artistei Corina Preda-Perianu.

Corul Madrigal, expoziţie de pictură

Evenimentul va avea loc vineri, de la ora 19.00, la sediul Corului Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei 11, Bucureşti, în prezenţa Corinei Preda-Perianu şi a Simonei Tănăsescu, expert în arte vizuale.

Expoziţia va fi deschisă vizitatorilor la final de săptămână, în zilele sâmbătă şi duminică, pe 4, 5, 11 şi 12 martie, între orele 10.00 şi 18.00. Accesul publicului este gratuit.

Citeşte şi: Corul Madrigal, urmaşul lui Sadoveanu şi trei portari de legendă, invitaţi la Duminica în familie

Artista plastică Corina Preda-Perianu va expune în cadrul Galeriei „Madrigal 60” creaţii recente, realizate în timpul rezidenţei artistice desfăşurate în universul repetiţiilor şi concertelor Corului Madrigal, dar şi lucrări selectate din colecţia personală.

Cu o biografie bogată în expoziţii personale şi de grup în ţară şi în străinătate, Corina Preda-Perianu utilizează tehnica acuarelei şi pictează portrete, naturi statice, interioare de biserici, iconostase, intrări zugrăvite cu sfinţi, într-o expresie plastică echilibrată, făcând privitorul să vibreze sufleteşte şi continuând să dea viaţă unui preţios filon tradiţional al inspiraţiei plastice autohtone.

Lucrările sale reproduc de fapt povestea unei călătorii în spaţiul exterior rural sau urban (la Arcuş, Verbilău, Viscri, Harsa, Curtea de Argeş sau Târgu Jiu) dar şi a unei călătorii spirituale.

Citeşte şi: TVR 2 difuzează concertul susţinut de Corul Madrigal şi de copiii din proiectul Cantus Mundi

Găzduită în superba vilă interbelică de pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti, Galeria „Madrigal 60” este un proiect sincretic, dedicat muzicii şi artelor vizuale, realizat de Corul Naţional de Carmeră „Madrigal – Marin Constantin” în colaborare cu Centrul Cultural Arcuş în perioada martie – iunie 2023.

Invitaţi la repetiţiile Corului Madrigal

Opt artişti plastici contemporani – consacraţi sau aflaţi la început de drum – sunt invitaţi la repetiţiile Corului Madrigal în cadrul unor rezidenţe de creaţie, ce se desfăşoară în spaţiul încărcat de istorie al sediului ansamblului.

La sfîrşitul rezidenţei, fiecare artist va expune la Casa Madrigal lucrările create, precum şi alte creaţii din colecţiile personale, pe parcursul a câte două weekend-uri consecutive.

Proiectul Galeria „Madrigal 60” se înscrie în programul aniversar care marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanţei artistice naţionale, dar şi al relevanţei culturale şi de imagine a României în lume.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.