Corul Madrigal, urmaşul lui Sadoveanu şi trei portari de legendă, invitaţi la Duminica în familie

 

Spiritul Crăciunului a cuprins întreaga planetă, iar atmosfera de sărbătoare se simte şi în platoul Duminicii în familie, unde Ramona Bădescu a invitat câţiva dintre cei mai apreciaţi artişti alături de care începe petrecerea. Ca de obicei, Duminica în familie se vede la TVR 1 şi online, pe TVR+, de la ora 16.00.

 

Ramona Badescu_61962aA împlinit 50 de ani de activitate, iar membrii săi au primit Ordinul „Meritul cultural” chiar de la Preşedintele ţării. Ediţia de duminică a emisiunii moderate de Ramona Bădescu începe cu un colind interpretat de Corul Naţional de Cameră Madrigal. Iar dacă Madrigalul a devenit un incontestabil brand de ţară, emisiunea continuă cu o altă trupă ce promovează, prin apariţiile sale internaţionale, imaginea României: Mandinga.

Virgil Ianţu se numără şi el printre invitaţii din 15 decembrie la Duminica în familie, unde vine în calitate de interpret. Telespectatorii TVR 1 îl vor putea vedea, alături de Bucharest Jazz Orchestra, declarând… „Ce bine că eşti”.

Nigerianul Admiral C4C şi Roxana Nemeş au dat lovitura, la propriu, cu piesa „Boom Bang”, piesă ce face furori în Statele Unite şi în Mexic. O vom asculta şi noi duminică după-amiază, alături de Ramona Bădescu şi invitaţii săi.

Tot în ediţia din această săptămână a Duminicii în familie vom cunoaşte un profesor de muzică din Olanda. Acolo organizează „Ziua Muncii Româneşti’’, în Elveţia predă cursuri de folclor românesc, iar în România – Festivalul Internaţional de Nai. Dan Herford este nimeni altul decât strănepotul marelui scriitor Mihail Sadoveanu. Iar după piesa la nai pe care acesta o interpretează în duet cu o altă maestră a naiului, Cornelia Tihon, telespectatorii TVR 1 au ocazia să asculte… o voce. Mai exact, Vocea. Sau „The Voice”. Cezar the Voice vine la Duminica în familie alături de Corala Danielescu a Casei de Cultură a Studenţilor.

Şi pentru că familia poate însemna, uneori, mai mult decât un grup de oameni înrudiţi prin sânge, tot duminică intră în platoul TVR 1 trei dintre membrii familiei de portari de legendă ai fotbalului românesc: Helmuth Duckadam, Rică Răducanu şi Florin Prunea. Momentele memorabile ale carierei lor vor fi rememorate şi alături de Silviu Lung şi Bogdan Stelea, care vor intra în legătură telefonică directă cu Ramona Bădescu şi invitaţii săi.

Telespectatorii se pot aştepta şi la alte surprize din partea echipei Duminica în familie, printre care o întâlnire cu „regele blănurilor”- designerul Daniel Mărgărit, o discuţie cu familia de muzicieni Lavinia Goste şi Marius Zorilă, dar şi cu solistul Teatrului Majestic din Ploieşti Romeo Zaharia sau cu o artistă care are propria ei reţetă pentru a arăta bine, Anya. Rubrica „Muzicoteca sentimentală” îi aduce un omagiu compozitorului, instrumentistului şi interpretului Cornel Fugaru.

Din emisiune nu vor lipsi concursurile pentru public, calendarul evenimentelor săptămânii viitoare, precum şi scenele de umor ale lui Claudiu Bleonţ, care le prezintă telespectatorilor buletinul de ştiri „Chix News”, un horoscop special şi poşta redacţiei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.