Regizorul Nae Caranfil, vedetă la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Regizorul Nae Caranfil

Regizorul Nae Caranfil este vedeta ediţiei din iunie de la Noaptea Albă a Filmului Românesc, de pe TVR Cultural, TVR Moldova (simultan) şi TVR Internaţional.

Nae Caranfil, la Noaptea Albă a Filmului Românesc

La TVR Internaţional, Noaptea Albă începe la ora 22.00. Filmele se vor difuza de sâmbătă, 3 iunie, până duminică, 4 iunie.

Va fi vizionată de către cinefili o selecţie din filmografia cineastului, care, în producţiile sale, oferă o viziune cuprinzătoare asupra societăţii româneşti, conform News.ro.

„Fac comedie pe material cât mai serios, cât mai anticomic”, spunea Nae Caranfil, despre filmele sale. Debutul său regizoral a avut loc în 1993, cu „E pericoloso sporgersi”, film pentru care a semnat şi scenariul.

Citeşte şi: Începe masterclass-ul de regie de film cu Nae Caranfil

Coproducţie franco-română, „E pericoloso sporgersi” a fost prezentat la Cannes, în 1993, în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, şi a fost premiat la festivalurile de film de la Montpellier, Bratislava şi La Baule, precum şi de Asociaţia Cineaştilor din România (ACIN), în acelaşi an.

„Noaptea Albă” începe de la ora 20.00, cu un portret al regizorului şi scenaristului Nae Caranfil, semnat de producătoarea Claudia Nedelcu Duca.

„Mai aproape de lună”, „Restul e tăcere”, „Asfalt tango”, „E periculoso sporgersi” şi „Frumos e în septembrie la Veneţia” sunt producţiile, unele în premieră tv, difuzate la TVR Cultural şi TVR Moldova, în intervalul orar 20.30-06.00, şi TVR Internaţional (începând cu ora 22:00).

Citeşte şi: Nae Caranfil prezintă „Dolce Far Niente”, la Pro Cinema

Fiul al cunoscutului critic şi istoric de film Tudor Caranfil, Nae Caranfil este absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, secţia regie film, promoţia 1984.

Primul său scurtmetraj, „Frumos e în septembrie la Veneţia”, realizat în perioada studenţiei (1983), a câştigat multe premii în ţară şi în străinătate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.