Începe masterclass-ul de regie de film cu Nae Caranfil

Au mai rămas câteva zile până la începerea masterclass-ului de regie de film. CelCafeaua de Weekend la Control N de-al doilea Masterclass Control N, care îl are ca invitat pe regizorul Nae Caranfil, va debuta săptămâna viitoare, pe data de 30 ianuarie. Următoarele două întâlniri vor avea loc în datele de 6 și 14 februarie.

Toți cei ce doresc să se înscrie la masterclass o pot face la adresa info@controln.ro, până la data de 27 ianuarie 2014.

De-a lungul celor trei întâlniri, Nae Caranfil, regizorul unor filme precum E Pericoloso Sporgersi, Asfalt Tango, Filantropica sau Restul e tăcere, va dezbate statutul şi rolul regizorului în realizarea unui film.

Masterclass-ul este structurat pe trei module:

Pledoarie pentru scenarist (30 ianuarie). Teoria scenariului, scenarişti celebri, felul în care stilul regizoral se naşte de multe ori pe pagina de hârtie, mult înainte ca viitorul regizor să se fi implicat în realizarea filmului.

Pledoarie pentru regizor (6 februarie). În ce constă profesia de regizor, capcanele platoului de filmare, modul în care un text scenaristic relativ banal poate deveni magic pe ecran prin intervenția regizorală.

Pledoarie pentru autorul total (14 februarie). Analiza operelor unor cineaşti profund originali, în ale căror filme scenaristul și regizorul (fie că sunt sau nu aceeași persoană) devin o singură entitate auctorială, iar personalitatea artistului se impune atât de apăsat asupra filmului, încât toţi ceilalţi colaboratori devin marionete în slujba unei unice viziuni.

Masterclass-ul de regie de film este deschis tuturor celor interesaţi de film, profesionişti sau amatori, de orice vârstă. Întâlnirile cu regizorul Nae Caranfil vor avea loc în datele de 30 ianuarie, 6 și 14 februarie, de la ora 19.00 la ora 21.00, la sediul Asociației Culturale Control N, din str. Transilvaniei, nr. 10. Costul unui pachet de 3 şedinţe este de 400 RON, plătibili înainte de prima şedinţă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.