Primii fani ”Roxanne”: Andrei Leonte și Dalma

Publicul a așteaptat cu nerăbdare lansarea în cinematografe a lungmetrajului ”Roxanne”, debutul regizorului Vali Hotea. Roxanne 50x70

Andrei Leonte, câștigătorul primei ediții de X-Factor și Dalma Kovacs – una dintre concurentele emisiunii ”Te cunosc de undeva!” (Antena 1) – sunt primii care se declară fani și cântă ”Roxanne” din tot sufletul. Îl puteți vedea pe Andrei aici: http://bit.ly/18R1fWh, iar pe Dalma aici: http://bit.ly/GHC9zy.

Andrei Leonte este primul câștigător X-Factor România. De atunci, Andrei a lansat două single-uri pe cont propriu, a semnat un contract cu Roton și a înregistrat imnul X-Factor, compus de Adrian Sînă. Anul acesta, Andrei a ajuns în finala etapei naționale a concursului Eurovision, cu piesa ”Paralyzed”.

Dalma Kovacs este unul dintre cei 8 concurenți care participă la cel de-al patrulea sezon al emisiunii Antena 1, ”Te cunosc de undeva!”. Dalma a participat la numeroase concursuri de muzică, câștigând și o serie întreagă de premii. Primul său cântec, ”Love Was Never Her Friend”, a fost înscris și s-a calificat în finala Selecției Naționale Eurovision 2009.

Pe 11 octombrie, în prima zi a filmului în cinematografele din România, ”Roxanne” are parte de două proiecții speciale: la Cluj Napoca, în cadrul Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj, de la ora 20.30 la Cinema Florin Piersic și la Bistrița Năsăud, în cadrul Festivalului mu:vi, de la ora 21.00 la Centrul Multicultural Sinagoga.

În săptămâna 11-17 octombrie, veți putea vedea ”Roxanne” în: București (Cinema City Cotroceni & Sun Plaza, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Movieplex, Hollywood Multiplex și Cinema Europa), Brașov (Cityplex), Botoșani (Cinema Unirea), Cluj Napoca (Cinema City), Constanța (Cityplex), Călărași (Cinema Orizont), Craiova (Cinema Patria și Cinema Modern), Iași (Cinema Victoria), Oradea (Cortina Digiplex), Piatra Neamț (Cinema Dacia), Târgu Mureș (Cinema Arta), Târgu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Slatina (Cinema Slatina) și Vaslui (Eurocinema SilverMall).

“Roxanne” spune povestea lui Tavi Ionescu, 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi
împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate.

“Roxanne” este o poveste despre prietenie, trădare și curaj. Inspirat din experiența personală a regizorului, filmul vorbește despre consecințele unor greșeli din trecut care ne afectează viața de acum, dar și viețile generațiilor viitoare.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Adrian Văncică, Anghel Damian, Corina Moise.

Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean și Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.
Vali Hotea a absolvit regia de film la UNATC Bucureşti în 1995 şi a regizat mai multe  videoclipuri, spoturi publicitare, scurtmetraje, printre care „Marea aventură”, „Meditaţia”, documentarul „Lucy Castle-Hotea”, filmul tv „Călătorie de vis”, primele episoade din „Fetele marinarului” și miniseria „Serviciul omoruri”.

“Roxanne” este o producție Hi Film în coproducție cu Abis Studio și Cor Leonis Films, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Pelicula va fi lansată în această toamnă în România și va fi distribuită de Parada Film.
Trailerul filmului poate fi vizualizat aici: http://bit.ly/1bq44Pc
Distribuit de Parada Film.
Susținut de Intact Media Group
Recomandat de Europa FM
Parteneri media: Cinemagia, Cărturești, Liternet.ro, Filmreporter.ro, CinemaRx.ro, Urban.ro, 121.ro, Bazavan.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.