Video: Prima repetiție la Dusseldorf – Hotel FM a evoluat impecabil

Miercuri, 4 mai, la Dusseldorf, România a avut prima repetiție pe scena concursului Eurovision. După obișnuitele probe tehnice, cei cinci artiști români – Gabriel Băruța, David Bryan, Alex Szuz, Roxana Ureche și Alexandra Gherase – au avut ocazia să pășească pentru prima dată în imensa arenă care, săptămâna viitoare, va găzdui cel mai mare concurs internațional de muzică.

Repetiția a decurs foarte bine, delegația noastră având de solicitat organizatorilor doar mici modificări și schimbări tehnice. Ca de fiecare dată, repetiția a fost urmată de obișnuita conferință de presă care a reprezentat o surpriză atât pentru români, cât și pentru jurnaliști.

Cei de la Hotel FM au fost surprinși de interesul foarte mare al presei internaționale pentru ei și piesa României. Dacă la alte conferințe de presă delegații au avut parte doar de câteva întrebări, pentru băieții noștri, acestea parcă nu se mai terminau. Au fost întrebări de la jurnaliștii din cele mai diverse țări: de la Germania și Anglia, până la Africa de Sud și Australia; de la subiecte legate de piesa României și numele trupei, până la aspectele legate de cum a ajuns David în România și cum a reușit el să cânte la Eurovision pentru țara noastră.

O surpriză serioasă au avut-o și jurnaliștii prezenți la conferința noastră de presă, pentru că au avut ocazia să îl asculte pe David cântând cele mai diverse genuri de muzică: de la Bon Jovi, la Ave Maria până la rap – piesă care, la final, a primit aplauze la scenă deschisă. Astfel, Hotel FM a demonstrat că este o trupă valoroasă cu un solist deosebit, a cărui voce poate acoperi diverse registre muzicale.

Interesul jurnaliștilor pentru cei trei băieți s-a manifestat și după încheierea conferinței de presă, ei practic refuzând să-i lase pe români să plece, insistând să obțină de la ei autografe, fotografii și declarații. Și pentru că sala trebuia eliberată pentru următoarea conferință de presă, discuțiile cu jurnaliștii s-au mutat în spațiile special amenajate de organizatori pentru interviuri. De altfel, interesul crescut al presei s-a manifestat încă de dimineață când, o echipă specială de la televiziunea germană ARD, a ales Hotel FM să fie artiștii pe care să-i însoțească și să-i filmeze pe parcursul întregii zile.

Ei au înregistrat cele mai importante momente ale zilei, de la coborârea delegației României din mașina care i-a adus la Arenă, pregătirile la cabină, probele tehnice, până la ieșirea de pe scenă urmată de conferința de presă.

Următoarea repetiție oficială a României este planificată pentru duminică dimineață, dar până atunci artiștii noștri vor repeta zilnic, într-un spațiu special amenajat în hotelul în care este cazată delegația. A fost adusă aparatură specială de sonorizare, iar repetițiile vor fi atât pe parte vocală, cât și de coregrafie. În timpul liber artiștii români vor face și câteva excursii prin Dusseldorf, dar accentul se va pune pe repetițiile zilnice și pe cât mai multă odihnă pentru a fi într-o formă bună la concursul din 12 mai.

Cea de-a 56-a ediţie a concursului internaţional Eurovision se va desfăşura în acest an în Germania, la Dusseldorf. 38 dintre cele 43 de ţări participante vor evolua în cele două semifinale ale  concursului, în 10 şi 12 mai. Primele 10 ţări din fiecare semifinală, alături de ţara gazdă (Germania) şi de cele patru ţări mari care evoluează, în mod tradiţional, direct în finală (Spania, Italia, Marea Britanie şi Franţa) vor concura în finala din 14 mai. România va fi reprezentată de trupa Hotel FM cu piesa Change şi va intra în concurs în cea de-a doua semifinală, în 12 mai.

Românii din întreaga lume vor putea urmări la Televiziunea Română toate cele trei competiţii, transmise în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional  în 10, 12 și 14 mai, începând cu ora 22.00. Românii din străinătate vor putea vota Hotel FM numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din țara în care se află – pentru a afla numerele de telefon alocate piesei noastre.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.