O femeie, pentru prima dată director artistic Royal Shakespeare Company

tamara harvey

Royal Shakespeare Company (RSC) a numit o femeie în funcţia de director artistic, pentru prima dată în istoria sa de 60 de ani, relatează BBC.

Tamara Harvey, care în prezent conduce Theatr Clwyd din Mold, un oraş din nordul Ţării Galilor, va împărţi această funcţie cu Daniel Evans, directorul Chichester Festival Theatre.

Ei îl vor înlocui pe Gregory Doran, care s-a retras din activitate la începutul acestui an după ce a fost directorul artistic al RSC timp de un deceniu.

Tamara Harvey şi Daniel Evans îşi vor prelua noile atribuţii la prestigioasa companie de teatru din Regatul Unit, al cărei sediu se află în Stratford-upon-Avon, în iunie 2023.

Prima funcţie ocupată de Tamara Harvey în industria teatrală a fost cea de asistent de regie la Shakespeare’s Globe sub conducerea lui Mark Rylance. Ea a preluat apoi funcţia de director al Theatr Clwyd în 2015.

Sub coordonarea ei, compania Theatr Clwyd a montat spectacole precum „Home” – recompensat cu Olivier Award -, „I’m Darling” şi musicalul „The Assassination of Katie Hopkins”. În prezent, ea regizează o adaptare muzicală a seriei literare pentru copii „The Famous Five”, publicată de Enid Blyton, care va avea premiera mondială vineri în oraşul Mold.

Daniel Evans a fost iniţial membru al corpului de actori de la RSC înainte de a se orienta spre regie. A condus Sheffield Theatres timp de şapte ani şi s-a aflat pe lista scurtă a personalităţilor selectate pentru funcţia de director artistic de la National Theatre în anul 2013.

Erica Whyman a fost directorul artistic interimar de la RSC după retragerea lui Gregory Doran, însă ea va părăsi această companie teatrală după ce Harvey şi Evans îşi vor prelua mandatele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.