Maria Tănase i-a deschis drumul lui Fărîmiţă Lambru, către celebritate, când acordeonistul de etnie romă avea doar 24 de ani.
Fărâmiţă Lambru s-a născut pe 15 septembrie 1927, într-o familie de lăutari ţigani. Bărbatul a învăţat să cânte la acordeon încă din copilărie.
Debutul în lumea artistică şi l-a făcut pe vremea când era în Armată. A început să cânte la acordeon în 1949, într-o formaţie militară.
Lambru a cunoscut-o pe regretata Maria Tănase, care l-a făcut om, la Teatrul Estrada. Împreună cu artista, acordeonistul a făcut sute de spectacole, în ţară şi în străinătate.
Lambru a ajuns să cânte în Franţa, Italia şi Germania. După moartea acesteia, în anul 1963, Fărâmiţă Lambru și-a făcut o carieră de virtuoz popular al acordeonului şi dirijor al unor formaţii profesioniste.
Talentatul artist a fost unul dintre lăutarii originali ai teritoriului bucureștean din a doua jumătate a secolului XX.
Acesta se auzea la toate petrecerile și chiar și acum, chiar dacă au trecut decenii întregi de la moartea lui, oamenii încă mențin vie muzica lui.
În cele din urmă, Fărămiță Lambru s-a îmbolnăvit de diabet, dar și-a continuat cariera, chiar și în ciuda primelor semne ale unei boli de plămâni.
Se spune că nu s-a menajat deloc şi nu a refuzat nici o invitaţie la spectacole, nunţi sau botezuri și de asemenea era un fumător înrăit.
Bărbatul s-a îmbolnăvit de tuberculoză şi, după o grea suferinţă, a murit în 1974, la doar 47 de ani. Artistul a fost înmormântat în Cimitirul ”Izvorul Nou”, din Bucureşti.
Fiica lui Fărâmiță Lambru, Camelia, i-a urmat pasiunea tatălui său și este și ea artistă. Aceasta locuiește de mult timp în Grecia, pe insula Rhodos, și este violonistă și profesoară de muzică.