NexT revine cu secțiuni noi și multe surprize

Programe speciale nou-nouțe despre dragoste și look, o colecție de filme scurte ale unor nume Poster-NexT-2014-212x300mari și o competiție dedicată, pentru prima dată, filmelor românești, sunt câteva dintre surprizele pe care Festivalul Internațional de Film NexT le pregătește spectatorilor săi. Cea de-a 8-a ediție va avea loc între 3 și 7 aprilie 2014, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, CinemaPRO și Ceainăria Cărturești.

Echipa NexT se înnoiește anul acesta, criticul Andrei Rus, coordonatorul revistei de cultură cinematografică „Film Menu”, alăturându-se în calitate de selecționer, în locul lui Andrei Gorzo, cel care a semnat selecția festivalului de la prima ediție. Împreună cu Irina Trocan, Rus va da tonul competiției internaționale și naționale, precum și al programelor speciale. Criticul Irina Trocan a selectat filmele NexT pentru ultimele trei ediții, alături de Andrei Gorzo.

Două secțiuni speciale, care vor fi anunțate în curând, îi vor încânta pe spectatorii NexT cu povești de dragoste și scurtmetraje care se concentrează pe look, fie al personajelor, fie al filmelor în sine. Din Ucraina vor veni câteva dintre cele mai bune filme scurte recente, iar internii care muncesc cot la cot cu echipa festivalului vor avea o secțiune dedicată lor, creată chiar de ei. Pe lângă competiția internațională, va exista, începând de anul acesta, și una națională, dedicată filmelor românești.

Nu va lipsi din program nici mult-așteptatul Oscars Night, o seară de gală cu covor roșu și proiecții în premieră ale scurtmetrajelor nominalizate anul acesta la Premiile Academiei Americane de Film. Revin la NexT și secțiunile tradiționale Semaine de la Critique (filme din secțiunea paralelă a Festivalului de la Cannes), Short Matters (scurtmetraje nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film), Festival Friends, Și ei au fost NexT Generation, cu filme ale foștilor participanți la NexT. Cei mici se vor bucura de câteva filme alese special pentru ei în secțiunea NexT Kids.

Totodată, cei doi cineaști în memoria cărora a fost creat festivalul, regizorul Cristian Nemescu și sound-designer-ul Andrei Toncu, vor fi rememorați în secțiunea Cristi & Otto.

Seminariile NexT vor reuni cineaști români și străini, critici, experți în management cultural, producție și distribuție de film. Discuțiile și workshop-urile vor fi dedicate regiei, sound-design-ului, post-producției, distribuției de film sau mecanismelor de finanțare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.