Camerata Regală – invitaţie la un nou regal de muzică bună

Seria „Mari solişti, mari dirijori”, desfăşurată la Ateneul Român de Camerata Regală, continuă Camerata-Regalaîn 16 februarie, de la ora 19.00, cu un nou concert extraordinar care îi are ca invitaţi de această dată pe soprana Laura Nicorescu şi pe dirijorul Kah Chun Wong. Publicul bucureştean va putea asculta lucrări de Benjamin Britten, Samuel Barber şi Piotr Ilici Ceaikovski.

Soprana Laura Nicorescu este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi a prestigioasei Universităţi Mozarteum din Salzburg. Actualmente angajată a Studioului Operei de Stat Bavareze, soprana română a dat viaţă de-a lungul carierei sale unor personaje din opere de Mozart, Donizetti, Richard Strauss şi Jules Massenet printre alţii. A evoluat alături de orchestre europene importante, iar agenda ei include în următoarele luni evoluţii la Salzburg, Berlin şi München.

Dirijorul Kah Chun Wong din Singapore este una dintre cele mai proaspete şi revelatorii prezenţe pe scenele din toată lumea. Deşi are numai 27 de ani, este director artistic al Ansamblului Asiatic de Muzică Contemporană şi dirijor-asistent al Orchestrei Chineze din Singapore. Susţine concerte la pupitrele unor importante ansambluri orchestrale din Belgia, Polonia, Rusia, Mexic, Ungaria şi Germania. A condus deja celebra Orchestră Philharmonia din Londra, dar şi Camerata din Sankt Petersburg. Toate acestea sunt rezultatul studiilor cu legende ale dirijatului mondial, precum Kurt Masur, Bernard Haitink şi Essa-Pekka Salonen printre alţii, dar şi al numeroaselor premii obţinute la competiţii de profil.

Concertul din 16 februarie este cel de-al doilea din seria „Mari Solişti, mari dirijori” pe care Camerata Regală a iniţiat-o în Decembrie 2013 şi care propune publicului concerte cu unele dintre cele mai cunoscute nume ale muzicii, fie că ne referim la artişti români cu cariere strălucitoare în Occident sau artişti străini care evoluează pe cele mai mari scene. Astfel seria „Mari solişti, mari dirijori” îi va aduce pe scena Ateneului Român în următoarele luni pe violoniştii Liviu Prunaru şi Valentina Sviatlovskaia, pe pianistul Andrei Licareţ şi pe dirijorii Enrique Garcia Asensio şi Cristian Mandeal.

Biletele pentru concertul susţinut de soprana Laura Nicorescu şi de dirijorul Kah Chun Wong alături de Camerata Regală sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.