“MasterChef”, ajuns la portia cu numarul trei, a avut cea mai buna audienta din acest sezon

 

Show-ul de la ProTV a fost din nou lider de audienta, in intervalul sau de difuzare (20.25 – 22.29), ba mai mult decat atat, a inregistrat si cele mai bune cifre de audienta din acest sezon: 15,2 puncte de rating si 29,5 % cota de piata a obtinut in medie marti seara ProTV, pe publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, in vreme ce Antena 1 s-a clasat a treia, dupa Kanal D, cu 5,6 puncte de rating si 10,9 % cota de piata. In minutul de maxima audienta al show-ului, la 22.08, ProTV atingea pe publicul sau tinta un varf de audienta de 21,3 puncte de rating si 40,2 % cota de piata.

O seara presarata cu multe preparate gustoase, cu deserturi care i-au cucerit de-a dreptul pe jurati si cu personaje de neuitat i-a incantat pe telespectatorii ProTV. Politia a pus stapanire pe platoul “MasterChef” cu o prezenta feminina rafinata: Corina Radut i-a indulcit pe cei trei jurati si i-a asigurat ca nu este acolo pentru a le da vreo amenda.

Dupa ce s-a convins ca nici unul dintre ei nu arata a infractor, Corina, de profesie politista, a aratat cat de priceputa este intr-ale bucatariei si le-a gadilat papilele gustative celor trei chefi cu o tarta cu nuca si glazura de rom, care a fost rasplatita cu un sort. Catalin Scarlatescu i-a marturisit, mai in gluma, mai in serios, ca ii da un “da” numai daca primeste si el reteta delicioasei tarte.

Un alt desert de-a dreptul savuros a fost prezentat si de Andreea Pojar, care a mizat in competitie pe o pavlova cu crema de vanilie si zmeura. Cei trei jurati intransigenti au facut-o pe Andreea sa treaca prin clipe de cosmar pana i-au dat verdictul, astfel ca bucuria acesteia cand a primit sortul a fost insotita de lacrimi: “M-au intimidat foarte tare”, i-a marturisit aceasta lui Razvan Fodor

Cum sa scapi de emotii in fata juratilor? Raspunsul l-a gasit marti seara Marcela Ghita, o moldoveanca simpatica ce a ales sa destinda atmosfera nu doar prin gatit, ci si prin cantec. Marcela le-a cantat juratilor o piesa in limba rusa si i-a incantat cu o ciorba ruseasca, soleanca, prin care a reusit sa treaca in urmatoarea etapa a concursului.

Marti seara la “MasterChef” surprizele nu au venit doar in farfurie. Juratii s-au intalnit cu unchiul lui Alexandru Petricean D’Artagnan, finalist al primului sezon. Alexandru Marconi le-a recunoscut juratilor ca dupa succesul nepotului sau de anul trecut a vrut sa arate ca talentul e o traditie in familia lor, astfel ca le-a prezentat chefilor un plating cu cotlet de porc cu mere. Fost pilot, intors din Statele Unite dupa o lunga sedere, unchiul lui D’Artagnan a mizat si pe umor si a castigat sortul “MasterChef”.

Tot un preparat pe baza de carne de porc, pregatit de Camelia Dodoiu, le-a mai “furat” juratilor un sort. In varsta de 54 de ani, Camelia a prezentat un preparat original, muschiulet de porc cu trei arome si garnitura de legume, pe care a marturisit ca il gateste des acasa si pe care l-a pregatit de 4 ori cu o noapte inainte de aceasta proba, din dorinta de a face o impresie buna. Reactia juratilor a fost pe masura: au golit imediat farfuria. “Sa va dea Dumnezeu sanatate ca gatiti asa”, i-a spus Chef Florin. “Sarut mana pentru masa”, i-au multumit in cor cei trei.

O alta surpriza placuta a fost si Vlad Muresan, un somelier care a aratat ca stapaneste si arta gastronomica cu un preparat de-a dreptul inedit: cuiburi cu crema de oua si trufe, pe pat de sare cu ierburi aromatizate. “Pentru mine oricum este o surpriza ca tu gatesti”, i-a spus Chef Florin, care a recunoscut ca il cunoaste de cativa ani pe Vlad. “Vreau sa spun ca de-a lungul concursului, cat vei sta aici, noi doi nu ne cunoastem, nu suntem prieteni si apelativul va fi Vlad – chef Florin”, a tinut acesta sa puncteze imediat dupa ce ceilalti doi jurati ii spusesera “Da” lui Vlad.

Juratii nu au fost insa mereu la fel de amabili, astfel ca in show-ul de marti seara nu i-au scutit pe cativa concurenti de emotiile unor probe suplimentare. Mihai Toader, un tanar care a prezentat scoici Saint Jaques cu piure de conopida, a fost supus unui test de rapiditate si concentrare in clipa in care juratii i-au spus ca are la dispozitie 22 de minute pentru a pregati o alta farfurie, un plating cu paste. Mihai si-a dat toata silinta, fara sa stie ca juratii luasera deja decizia de a-i acorda sortul, astfel ca in doi timpi si trei miscari a fost gata si cu pastele cu sos de rosii. Si pe Aurelia Dospina juratii au pus-o la incercare: sa taie ceapa in doua stiluri, pe loc, in fata lor.

O tanara actrita foarte sigura pe sine, momentan casnica, a plecat si ea acasa marti seara cu un sort “MasterChef”. Nicoleta Matea a marturisit ca a venit special pentru acest concurs de la Viena, acolo unde locuieste cu viitorul ei sot si ca e decisa sa plece acasa cu un sort. Lucru care s-a si intamplat de altfel, iar bucuria sa a fost fara margini: “Diseara o sa ma tin de cuvant si ii fac o surpriza iubitului meu si o sa apar acasa doar in sort. Dorm in sort”, a glumit aceasta bucuroasa.

La fel de norocosi au fost marti seara si Catalin Poterascare a castigat sortul chiar in ziua in care a implinit 23 de ani, Elena Padurariu, care i-a convins pe chefi cu somon in sos de mustar pe pat de risotto cu sparanghel si menta sau Laura Nicolicioiu, care a plecat acasa nu doar cu un sort, ci si cu laude din partea juriului: Chef Florin i-a marturisit ca supa thailandeza cu pui si fructe de mare pe care a prezentat-o este, in opinia sa, in top 3 supe la “MasterChef”.
Un preparat cu adevarat ciudat a fost prezentat marti seara juratilor de catre un concurent din Portugalia. Juan Batista le-a oferit celor trei chefi coada de taur, un fel tipic iberic, care insa nu i-a convins pe acestia. “Nu arata prea apetisant. Ce mi-ati adus e putin grotesc”, a concluzionat dur Chef Sorin.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.