Madonna şi romii au încins forumurile


Gestul vedetei de a bate obrazul românilor cu privire la discriminare a trezit discuţii aprinse pe site-ul „The Guardian”, scrie Evenimentul Zilei.

Lecţia de morală pe care a ţinut-o Madonna, în timpul concertului de miercuri seară de la Bucureşti, n-a trecut neobservată de presa străină.

Cotidienele occidentale au reflectat reacţia românilor la discursul divei faţă de discriminarea etnică şi sexuală, articolele născând dezbateri aprinse între cititori, pe forumuri.

La adăpostul anonimatului, majoritatea celor care şi-au postat părerile în ediţia on-line a ziarului „The Guardian” aplaudă prelegerea despre toleranţă a divei pop, unii o acuză de subiectivism, iar alţii îşi susţin făţiş atitudinea xenofobă.

„Discriminarea romilor este rasism, pur şi simplu”

Dacă prima reprezentaţie a Madonnei în România nu s-a înscris în seria celor mai reuşite evenimente muzicale, rămâne însă unul dintre cele mai mediatizate, datorită „furtunii mediatice” create de opiniile socio-politice ale vedetei.

Mi-a fost adus la cunoştinţă că în Estul Europei există o puternică discriminare faţă de romi, de ţigani, în general, ceea ce m-a supărat foarte tare. Noi nu credem în discriminare… credem în libertate şi în acordarea de drepturi egale tuturor”, a declarat categorică Madonna, la Bucureşti.

Oricât mi-ar displăcea Madonna din cauza excentricităţii sale, a fost frumos din partea ei să facă o asemenea declaraţie. Discriminarea romilor este rasism, pur şi simplu, şi dacă nimeni nu ia atitudine, acest lucru va continua”, scrie cititorul înscris pe forumul The Guardian drept DoctorWhom. „(…) Madonna poa te să spună orice, nu e nimic greşit în ceea ce a declarat, dar, dacă aş fi fost român, aş fi găsit puţin cam arogantă şi penibilă atitudinea ei atunci când emitea remarci pripite faţă de toată populaţia, fără s-o înţeleagă într-adevăr şi fără să fi trăit acolo”, spune cel care se prezintă drept Blub.

Foarte bine ai făcut, Madge! Estul Europei este o zonă de coşmar pentru persoanele de culoare şi, bineînţeles, pentru romii persecutaţi. Întrebarea este de ce alte vedete pop, rock, hiphop nu scot un cuvânt despre acest subiect atunci când merg în aceste ţări «înecate» în prejudecăţi? Şi, apropo, Europa de Vest nu este cu nimic mai bună (…)”, scrie cel care se ascunde sub porecla gazmac1917.

Vorbe grele la adresa Madonnei

Pe formul „The Guardian” sunt şi voci care atacă prelegerea Madonnei de la Bucureşti.

Citeste totul aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.