În semn de preţuire pentru marea actriţă, TVR 2 difuzează spectacolul „Regina mamă”

În semn de preţuire pentru „regina teatrului românesc” – care si-a aniversat, pe 11 olga-tudorache_1octombrie, ziua de naştere – TVR 2 difuzează spectacolul „Regina mamă”, primul din seria de premiere teatrale de televiziune pregătite de TVR pentru publicul său.

Piesa poate fi urmărită la TVR 2, luni, 14 octombrie, de la orele 20.10 (partea I) şi 23.10 (partea a II-a).

Spectacolul aduce în scenă două personaje, excepţional interpretate de Olga Tudorache şi Marius Bodochi: Regina, o mamă autoritară şi posesivă, şi fiul ei, Alfredo, un jurnalist ratat şi nevrotic. Ajuns în casa mamei sale bolnave sub pretextul de a o îngriji, Alfredo ascunde intenţia cinică de a-şi salva cariera printr-un reportaj de senzaţie despre ultimele zile şi moartea bătrânei doamne. Între protagonişti se menţine o relaţie tensionată care, treptat, se destinde sub povara amintirilor. Finalul surprinzător capătă accente tragice.

„Un text contemporan, profund, dar plin de umor, a fost ridicat la rangul de capodoperă de excepţionala creaţie a actriţei Olga Tudorache”, declară regizorul piesei, Gelu Colceag. „O rară întruchipare a unei mari actriţe, într-un
puternic personaj. Un adevărat monstru sacru”, adaugă regizorul.

Înaintea spectacolului, telespectatorii pot urmări o prezentare a maestrului Radu Beligan.

„Regina mamă” şi „Noiembrie” (piesă pe care TVR 2 o va difuza în curând) sunt singurele spectacole premieră în care actriţa Olga Tudorache mai poate fi admirată după retragerea sa din scenă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.