Eurovision: Au fost probleme cu votul în ţările cu mulţi români

eurovision

Televiziunea Română susţine că The Humans nu s-a calificatîn finala Eurovision, care are loc chiar în aceste moment, din cauza sistemului de vot. Astfel, TVR afirmă că au fost probleme cu votul în ţările în care sunt mari comunităţi de români, informează Mediafax.

Piesa „Goodbye”, interpretată de trupa The Humans, aleasă de publicul din România pentru a ne reprezenta la Eurovision 2018, nu s-a calificat în finală. Aceasta deşi vocea Cristinei Caramarcu, solista trupei, a fost apreciată de jurnaliştii prezenţi la Altice Arena din Lisabona ca fiind cea mai bună voce feminină din concurs.

Prestaţia grupului a fost întâmpinată cu entuziasm încă de la prima repetiţie. Totuşi, rezultatul votului nu a fost de partea românilor, potrivit comunicatului TVR. Finala Eurovision va avea loc anul acesta, surpriză, fără România

Eurovision: Românii din străinătate au reclamat defecţiuni tehnice

Pe parcursul celor 15 minute alocate sesiunii de vot, numeroşi români din străinătate au reclamat defecţiuni tehnice la sistemul telefonic. Mesajele, viralizate prin reţelele de socializare, veneau din ţări cu importante comunităţi de români, precum Germania şi Italia.

Aici. problemele operatorilor de telefonie au grevat posibilitatea de a vota reprezentanţii noştri în concurs. Astfel, în Italia, trei dintre reţelele naţionale nu au funcţionat în acea seară. În Germania, abonaţii unuia dintre marii operatori de telefonie nu au putut trimite voturile.

The Humans: Am crezut în şansa noastră

„Am crezut în şansa noastră până la final şi am dat totul pentru România în această seară. Din păcate, rezultatul a fost altul decât cel la care ne aşteptam, dar rămânem cu bucuria că ne-am reprezentat ţara pe scena Eurovision”, au declarat membrii The Humans la aflarea rezultatului.

„Joi seară, nu am fost singuri pe scena concursului. I-am simţit alături de noi pe românii de acasă şi de pretutindeni, cărora le mulţumim pentru că ne-au susţinut şi au votat, oriunde unde a fost posibil, pentru calificarea noastră”, au mai declarat membrii trupei The Humans la finalul spectacolului.

One thought on “Eurovision: Au fost probleme cu votul în ţările cu mulţi români

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.