Premiile Pulitzer sunt puternic afectate de un scandal sexual

premiile pulitzer

Scriitorul Junot Diaz şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al comitetului care acordă premiile Pulitzer. El este subiectul unei anchete interne, după ce mai multe femei l-au acuzat de comportament sexual nepotrivit, potrivit washingtontimes.com, informează Mediafax.

Într-un comunicat, comitetul a spus că Diaz, scriitor recompensat cu premiul Pulitzer, a anunţat că renunţă la rolul de preşedinte, preluat în aprilie pe baza vechimii sale ca membru. James Levine dă în judecată The Metropolitan Opera din New York

Diaz va rămâne însă membru al comitetului Pulitzer şi a spus că va coopera pe deplin cu autorii investigaţiei care îl are ca subiect.

Premiile Pulitzer. Femeie sărutată cu forţa de preşedintele comitetului

Scriitoarea Zinzi Clemmons a scris pe platforma online Twitter, săptămâna trecută, că Diaz a sărutat-o cu forţa în urmă cu câţiva ani. Alte scriitoare au scris şi ele pe reţelele de social media despre diverse întâlniri „nepotrivite” cu Diaz.

Şi Massachusetts Institute of Technology, unde Diaz este profesor, analizează aceste acuzaţii. De asemenea, The Cambridge Public Library a anunţat, miercuri, că anulează un eveniment care îl avea ca invitat pe Diaz, programat pe 16 mai.

Interimat

Fostul preşedinte al comitetului Pulitzer, Eugene Robinson, va prelua interimar funcţia pe care o deţinea Diaz.

Născut în 1968, în Republica Dominicană, şi mutat în SUA la vârsta de 6 ani, Diaz pune în centrul cărţilor sale experienţa migraţiei, în mod special cea latino.

În 2008, a primit premiul Pulitzer pentru ficţiune, pentru cartea sa „The Brief Wondrous Life of Oscar Wao”, recompensată şi cu National Book Critics Circle Award.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.