EUROVISION Cornel Ilie: Cineva si-a batut joc de munca noastra

Zilele acestea am vorbit cu un prieten, care mi-a marturisit ca el crede ca Eurovision s-a terminat si, odata cu el, si scandalul de rigoare, ca in fiecare an. Ei bine, asa cum se vede din discutia cu liderul trupei Vunk, Cornel Ilie, compozitorul piesei Dalmei Kovacs, “I’m Running”, el de-abia ce incepe, scrie Florin Budescu pe StareaPresei.ro.

StareaPresei: Esti multumit de rezultatul la Eurovision?
Cornel Ilie: Deloc. Si nu sunt multumit de cum s-a ajuns la rezultatul asta. In primul rand, este evidenta o frauda (e mult spus frauda), o neregula la televoting, care poate fi dovedita statistic, matematic si concret.

citeste si: Scandalul care a inceput cand trebuia sa ne bucuram

StareaPresei: Dezvolta subiectul, te rog.
Cornel Ilie: Suntem atatea persoane care am incercat sa sunam pe linia noastra – si nu numai, si pe alte linii – si o foarte lunga perioada de timp aparea “numar nealocat”. Ori suna ocupat, ori se auzea “numar nealocat”. De pe Vodafone nu s-a putut vota absolut deloc, sunt atatea persoane care ne-au scris si pe care i-am intrebat acolo, inclusiv dintre concurenti, care nu au putut vota de pe Vodafone.

citeste si: Si totusi: ati reusit sa votati?

StareaPresei: Eu am patru telefoane in casa pe Vodafone, de pe nici unul nu am reusit sa votez.
Cornel Ilie: Exact, despre asta e vorba. Un alt aspect: la campania de outdoor pe care am facut-o noi, de media, de tot ce se putea, ne asteptam la un minimum de 10.000 de fani care sa voteze, dintre fanii Dalmei si dintre ai mei, pana la urma.

Pentru ca, printr-o campanie puternica, influentezi un numar de oameni sa fie cu tine chiar daca nu vor, chiar daca nu-si dau seama de lucrul acesta, chiar daca nu tin cu tine de la inceput.

Eu nu pot sa cred ca o campanie de genul celei pe care am desfasurat-o noi intr-o saptamana nu a influentat nici un om. Pentru ca nu se poate, nu exista, este manipulare sociala, psihologica, sunt lucruri demonstrate, deci varianta asta pica.

In al doilea rand: de ce la atatia concurenti suna ocupat  – bun, poti sa spui “ok, suna ocupat in cazul in care au avut foarte multe voturi si s-a blocat linia” – , dar nu era asa. In cazul nostru, la prima afisare aveam 4.000 de voturi, deci nu se putea spune ca s-a blocat, fiindca vota foarte multa lume. In schimb, la concurentii de pe primul loc, cifrele cresteau tot timpul.

citeste si: Eurovision furat la televoting

StareaPresei: Deci la cei la care suna ocupat s-au obtinut putine voturi. Uite, am o alta sursa care-mi spune ca, tot sunand, s-a gandit sa sune si pe linia Paulei Seling, pentru verificare. Si votul a intrat.
Cornel Ilie: Eu n-am absolut nimic cu echipa lor, Paula si Ovi, sunt foarte buni. Ovi imi place si-mi placea foarte mult si pana sa-l vad la Eurovision. Eu sunt convins ca ei habar nu au de lucrurile acestea.

Habar n-au, ei si-au facut treaba foarte bine, felicitari lor. Le-am si spus, nici o problema, nu contesta nimeni lucrul asta. Dar nu se poate sa se ajunga iar la nesiguranta asta, tot timpul sa stai ca la loto: “o merge de data asta sau n-o merge?”, “om avea noroc sa fie corect sau nu?”.

Totusi, a fost prea mult si a fost prea pe fata. Acum, nici nu stiu la cine sa ma gandesc. Ce conteaza pentru mine acum este ca eu simt si stiu asta, undeva in mine, ca nu a fost corect.

Sa spun cine a pornit nu stiu, pentru ca nu a fost transparenta. Nu stim cine s-a ocupat de serviciile de contorizare a telefoanelor si de telefonie, habar nu avem, nu s-a spus, nu s-a mentionat, nu stim nimic. Ca intrebam noi si aflam, asta e altceva.

Citeste totul aici

One thought on “EUROVISION Cornel Ilie: Cineva si-a batut joc de munca noastra

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.