Scandalul Paula & Ovi se amplifica

In Romania, suntem alimentati (cu concupiscenta TVR, care in mod normal in acest moment, daca a fost trasa pe sfoara, ar trebui sa faca un scandal cat Bucharest Financial Plaza), cu intoxicarea ca Ovi este creatorul piesei, arata Florin Budescu, pe website-ul sau, StareaPresei.ro.

Nu ca ar fi mare lucru de capul ei, ci este mai curand construita pe principiul juxtapunerii mai multor colaje muzicale, dintre care primul, cum am aratat, provine de la melodia olandezei Anouk, „Girl”, fara sa fie plagiat. Dar aceasta are mai putina importanta.

Ia sa vedem ce realitate alternativa a descoperit in Norvegia jurnalistul Andrei Vulpescu de la Vedeta.ro. Conform unui articol din Faro Journalen, Ovi si Simen au invins in Melodi Grand Prix Romania. Ei ii spun Melodi Grand Prix, dar se refera exact la Eurovision Romania. Sa mearga, deci, textul siroaie:

Simen Eriksrud vant den rumenske MGP-finalen lørdag med «Playing With Fire», en låt han har skrevet sammen med opprinnelig rumenske Ovi Martin fra Bryne. Ovi framfører låten sammen med den rumenske stjernen Paula Seling, og vant over 15 konkurenter i finalen i Bucuresti.

Traducere, ca sa nu ne uitam patrat la elipsa aproape circulara, ca si cum ar fi un hiperboloid parabolic:

Simen Eriksrud a castigat finala Eurovision Romania sambata, cu melodia „Playing With Fire”. El a scris un cântec, împreună cu originalul român Ovi Martin din Bryne. Ovi a cantat impreuna cu vedeta romana Paula Seling si a invins peste 15 concurenti in finala de la Bucuresti.

15 concurenti si un sfert, care are degetul taiat si si-a pus plasture, ca sa se respecte exact sfertul. Acum, daca Simen Eriksrud asta era un simplu producator, nu avea ce sa caute sa scrie nici un cantec.

Iar daca Ovi stia ca a scris singur „Playing With Fire”, nu accepta niciodata sa se laude Simen prin Tara Fiordurilor ca e co-compozitor, nu numai producator. Darmite sa mai si imparta banii… citeste tot aici

One thought on “Scandalul Paula & Ovi se amplifica

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.