Scandal la Eurovision: Paula si Ovi risca descalificarea?

Scandal la Eurovision! Risca Paula Seling si Ovi descalificarea? Este intrebarea care se ridica dupa ce Dan Capatos a prezentat in timpul emisiunii de marti seara un document in care se arata ca piesa „Playing with fire” – cantata de Paula Seling si Ovi – ar mai avea si un compozitor norvegian, scrie Vedeta.ro.

Dan Capatos a facut publica aceasta informatie in direct, in emisiunea in care erau invitati Luminita Anghel si Tony Tomas – cei care au ocupat pozitia secunda la Finala Selectiei Nationale.

Vedeta Antenei 1 a declarat ca documentul este in limba norvegiana, iar Tony Tomas – care cunoaste limba – a certificat faptul ca pe documentul cu pricina exista trecut si un compozitor norvegian alaturi de Ovi.

Daca aceasta informatie se dovedeste a fi adevarata, atunci ceilalti artisti ar putea face scandal, deoarece organizatorii s-ar confrunta cu o incalcare de regulament.

Potrivit regulamentului concursului „autorii  piesei inscrise in concurs (compozitori si textieri), trebuie sa aiba cetatenie romana sau dubla cetatenie”.

Pe parcursul emisiunii de la Antena 1, nici reprezentantii Paulei Seling si nici reprezentantii TVR nu au putut fi contactati, insa, cu siguranta, in cursul zilei de azi lucrurile vor fi lamurite.

Prezenta in platou, Luminita Anghel a vorbit si despre fluturi si a vehiculat ideea ca de fapt fluturii nu au fost ucisi, totul fiind un pretext de presa.

Mai mult, ea a spus ca fluturii cu pricina traiesc doar 4 zile, adaugand ca ei oricum ar fi murit in seara finalei (!?)

Luminita Anghel a mai vorbit si despre problemele de la televoting si despre modul in care s-a decis ca votul publicului sa inceapa inca de la prima piesa, artistii ce urmau sa cante ultimii fiind astfel dezavantajati.

La final, Dan Capatos a spus ca, daca informatia pe care a facut-o publica se va adeveri, atunci va cere oficial reorganizarea Finalei Selectiei Nationale pentru Eurovision 2010 .

9 thoughts on “Scandal la Eurovision: Paula si Ovi risca descalificarea?

  1. Paula&Ovi au spus ca piesa se difuzeaza la radio in Norvegia. In conditiile in care norvegianul e trecut ca si compozitor, deja acolo se inregistreaza bani pe numele lui. PT CA PIESA E SCRISA SI DE EL!
    Nu mai incercati cu tertipuri. Piesa are un autor norveigian si a incalcat regulamentul, care in litera specifica clar ca autorii trebuie sa fie romani si spiritul regulamentului, aceela de a avea o creatie 100% romaneasca la Eurovision.

  2. Ce dor imi era de inca o conspiratie a boierasilor din batrana Tara Romaneasca. Ce trebuie sa le mai sclipeasca ochii de la aurul turcit promis aluia de ii va lua capul domnitorului chiar inaintea marii batalii de la Calugareni ori Vidin fie si de la Oslo. Inchin un pocal pentru inaltii dregatori mereu in slujba dreptatii.

  3. Din documentele remise presei de catre Paul Nanca reiese ca autorul unic al piesei este Ovi. Intrebarea e de ce se pune problema banilor in acele documente, care dateaza din 6 ianuarie, si care nu au nici maca stampila? Mai mult, pe site-ul publicatiei norvegiene „Farojournalen” se scrie clar ca Simen Eriksrud, presupusul co-autor al piesei, a castigat finala din Romania. Sunt multe intrebari care asteapta raspuns.

  4. Nu e normal ce se intampla dar NU e normal ca un copil sub 16 ani sa fie pe scena Eurovision – si nu ca nu e normal ci prin regulamentul international e interzis ca cei sub 16 ani sa participe – e lucru stiut si se aplica tuturor persoanelor de pe scena nu doar artistului care canta.

  5. Regulamentul international este astfel, sa se voteze de la inceput pentru ca a fost testat ani la rand la Junior Eurovision si s-a constatat ca cei ce plac o melodie voteaza atunci cand ea este cantata. Nu e nimeni favorizat sau defavorizat. Sa se informeze Luminita ca vorbeste aiurea. Eu sunt fan al Eurovision – nu o plac pe Marina Almasan desi a organizat bine showl cu exceptia televotingului care nu trebuia sa fie gratis => sunt neutru 😀

  6. Mircea Luminita Anghel are dreptate, imi pare rau sa va contrazic. Nu este singura care a sustinut ca artistii care au intrat in partea a doua a concursului au fost defavorizati din acest punct de vedere. Din pacate, acest Svante Stockselius a bulibasit complet Eurovision-ul.

    Stefan Multumesc mult ca mi-ati atras atentia asupra articolului, e foarte important si revoltator.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.