Cele mai importante evenimente ale Casei Regale a României în 2012

 • Sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 13.00, la Ora Regelui de la TVR 1

Pe 19 ianuarie, Ora Regelui propune telespectatorilor o ediţie best of a celor mai importante evenimente ale Casei Regale a României în anul 2012.

Astfel, telespectatorii îşi vor reaminti cum aristocraţia britanică s-a închinat în faţa Regelui Mihai la Londra, unde Majestatea Sa a devenit singurul monarh străin cu blazon în capela privată a Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii.

După 90 de ani de la încoronarea regilor Ferdinand și Maria, descendenţii celor doi întemeietori ai României Mari s-au reîntors în cetatea de la Alba Iulia, ca şi acum 90 de ani, cu trenul regal. La ediţia din 19 ianuarie a Orei Regelui va fi rememorat acest eveniment.

O scurtă poveste va readuce în atenţia fanilor emisiunii una dintre ctitoriile regale: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, care a fost înființat în 1906, prin Decret Regal, semnat de Carol I. În perioada interbelică, Muzeul de la Şosea a purtat o vreme numele primului rege al românilor.

De şase ani, Principesa Margareta le citeşte copiilor poveşti, pentru a putea ajuta alţi micuţi nevoiaşi, bolnavi sau abandonaţi de părinţi. Şi despre acest subiect, în ediţia de sâmbătă Ora regelui de la TVR 1.

Cu cine se înrudeşte Majestatea Sa Regele Mihai şi care sunt relaţiile diplomatice pe care Casa Regală a României le menţine cu capetele încoronate din Europa pentru a sprijini România aflaţi din interviul cu Ion Luca Vlad, avocatul Casei Regale a Romaniei, interviu realizat de Maria Cristina Ţilică.

Realizator: Camelia Csiki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.