Voicu Popescu si corul Sound – Marele Premiu in Macedonia

Dirijorul Voicu Popescu şi corul Sound au primit, duminică seară, marele trofeu la festivalul de la Ohrid, în Macedonia, eveniment care s-a desfăşurat în perioada 26-30 august, cu participarea a 36 de formaţii corale din 16 ţări. Corul Sound a concurat la două secţiuni ale festivalului, Concurs şi Muzică Sacră, susţinând reprezentaţii sâmbătă şi duminică., scrie Jurnalul National.

Din repertoriu au făcut parte „Suita Corală din Ţara Oaşului”, de Dariu Pop, „Ave Maria”, de Javier Busto, „Şi alte variaţiuni pe tema Chindiei”, de Alexandru Paşcanu, „Podobia”, de Paul Constantinescu,  şi „Tatăl nostru”, de Dan Voiculescu.

Aşa cum au spus şi organizatorii, ediţia de anul acesta a fost una serioasă şi încărcată. Formaţiile prezente, mai ales cele din Ucraina, Lituania şi Rusia, au ridicat foarte mult ştacheta, iar pentru România a fost prima dată când s-a prezentat cu cinci formaţii corale la festival.

A fost o mare surpriză faptul că am ajuns la acest nivel. Noi ne-am prezentat cu o formaţie din care nu fac parte muzicieni, însă munca susţinută şi talentul au convins juriul că merităm marele premiu. Este o bucurie imensă pentru noi că am adus România într-o poziţie în care rar se regăseşte, şi asta nu pentru că nu avem talente, ci pentru că, de cele mai multe ori, lipsa fondurilor este cea care face imposibil acest lucru”, a declarat Voicu Popescu.

Pentru reuşita din Macedonia, Jurnalul Naţional îl declară pe Voicu Popescu „Omul zilei”.

Sound a primit si medalia pentru cea mai buna interpretare a unei piese macedonene

In urma cu putina vreme, colegii mei din Corul SOUND, care se afla la Ohrid, la Festivalul Coral International (Ohrid Choir Festival), au inceput sa anunte pe conturile lor de Facebook ca SOUND a castigat Marele Premiu al Ohrid Choir Festival, scrie Florin Budescu pe StareaPresei.ro.

Sound a mai primit o medalie pentru cea mai buna interpretare a unui cantec local, “Dotri Momi”. Acesta este o prelucrare corala dupa folclor macedonean, extrem de dificil de interpretat, cu intrari succesive pe partide si necesita virtuozitate interpretativa.

Citeste si in Adevarul  – România, înaintea Rusiei la muzica corală religioasă.

Azi –  AZI in sus, Voicu Popescu

Cronica romana – Corul Sound, Marele premiu la Ohrid
One thought on “Voicu Popescu si corul Sound – Marele Premiu in Macedonia

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.