VIDEO Theodor Andrei, „D.G.T. (Off and on)”, la Eurovision Liverpool

VIDEO Theodor Andrei, "D.G.T. (Off and on)", la Eurovision Liverpool

Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)” a câştigat Finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2023, organizată de TVR.

Andrei va reprezenta România, la Liverpool, în luna mai. A fost cea mai slabă competiţie naţională Eurovision din istoria ei românească.

Vocea lui Andrei este remarcabilă, cu disponibilităţi interpretative deosebite şi cu o emisie frumoasă, care dovedeşte că e antrenat, dar piesa este sub valoarea interpretării.

Theodor Andrei va trebui acum să renunţe la ochelari şi să-şi pună lentile de cotnact, să-şi restructureze melodia şi să-şi îmbunătăţească prezenţa scenică şi costumaţie: nu ajunge să apari în pantaloni albi cu dungi negre. Cristi Minculescu apărea la fel în anii 80, pe scenă, dar măcar dungile erau roşii.

În afară de melodia câştigătoare, am mai remarcat numai Andreea D Folclor Orchestra, ” Periniţa mea”, o melodie care este o simplă adaptare PopFolk a „Periniţei” şi nimic altceva.

În rest, o mulţime de melodii plate, lipsite de culoare melodică, cântate de tineri debutanţi, care încercau să imite prezenţa scenică a unor staruri internaţionale.

„Doamne! Am văzut atâtea show-uri şi n-am ştiut că se simte atât de tare. Sunt devotat şi o să muncesc până peste aşteptările pe care le-am setat. Mă simt binecuvântat!”, a spus câştigătorul pe scenă.

36.524 de telespectatori au votat pentru a-şi alege favoritul. Cinci melodii au primit cele mai multe voturi.

Reprezentantul României la Eurovision 2023 are 19 ani şi este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator şi actor. A obţinut peste 200 de premii în festivaluri naţionale şi internaţionale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse.

În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creaţie a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica şi versuri Theodor Andrei) de pe albumul “Fragil”.

De asemenea, deţine Marele Trofeu al Festivalului “Mihaela Runceanu” 2022 şi Marele Trofeu al Festivalului “Alexandria Pop Fest” 2022.

Este semifinalist al primului sezon „Vocea României Junior” (2017) şi concurent până la faza bootcamp, la „X Factor România” (2020).

Teodor Andrei, Andreea D Folclor Orchestra, Andrei Duţu, Aledaida, Amia au primit cele mai multe voturi, în Finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2023.

Laurenţiu Niculescu şi Ilinca Băcilă au fost prezentatorii finalei. Chiar şi melodia cântată în premieră de Ilinca Băcilă, în timpul show-ului finalei, şi tot ar fi fost un reprezentant mai valoros.

Juriul Selecţiei Naţionale a Eurovision 2023 a fost format din: Laura Coroianu, Bogdan Strătulă, Sebastian Ferent, John Varbiu, Alin Vaida, organizatori ai unora dintre cele mai importante festivaluri muzicale din România.

Finaliştii Selecţiei Naţionale au intrat pe scenă în ordinea numerelor atribuite prin tragerea la sorţi:

1. Deiona, „Call on me”
3. Andrada Popa, „No time for me”
4. Ocean Drive, „Take you home”
8. Amia, „Puppet”
9. Andrei Duţu, „Statues”
10. Theodor Andrei, „D.G.T. (Off and on)”
16. Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros ,”Lele”
20. Aledaida, „Bla Bla Bla”
26. Adriana Moraru, „Faralaes”
29. Maryliss, „Hai vino”
32. JaxMan (Erin Dăneţ) „Bad&Cool”
35. Andreea D Folclor Orchestra, „Periniţa mea”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.