Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Programul primei zile

Timişoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. Programul primei zile

Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Spectacole cu păpuşi gigant, concerte de muzică electronică, tururi ghidate la Experimentarium (Universitatea Politehnica Timişoara), ateliere de lectură la Uzina de Apă Industrială sunt câteva dintre multele evenimente care vor avea loc în perioada 17-19 februarie, în weekendul de deschidere a programului.

Vineri, 17 februarie, de la ora 19.00, în Piaţa Unirii este programat un spectacol aer liber, pentru toate vârstele. Concertele de muzică electronică, rock şi tradiţională reinterpretată sunt completate de spectacolul de acrobaţii aeriene Muaré Experience şi de un spectacol video grandios.

Spectacolele „Păpuşi gigant în cartier” readuc publicul în lumea copilăriei, pe 17 februarie în Parcul Clăbucet, şi pe 18 februarie în Parcul Dacia, începând cu ora 17:00.

În zilele de 17, 18 şi 19 februarie, între orele 10.00 şi 17.00, va avea loc XR Show Spotlight Heritage Timişoara, ce oferă tururi ghidate la Experimentarium (Universitatea Politehnica Timişoara), care includ demonstraţii de fizică şi experimente de chimie.

Pe data de 18 februarie, vor fi organizate vizite ghidate, jocuri şi ateliere de lectură pentru copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani la Uzina de Apă Industrială, alături de scriitoarea Ramona Miza, precum şi la Staţia de Tratare a Apei Urseni, alături de scriitorul Robert Şerban.

La Cinema Victoria, pe 18 februarie, de la ora 13.00, are loc proiecţia animaţiei pentru copii „Manou, aventuri în zbor”, iar pe 19 februarie, de la aceeaşi oră, „Aventurile lui Pil”.

Pepiniera. 1306 plante pentru Timişoara invită vizitatorii mari şi mici să observe oraşul dintr-o perspectivă nouă, de la înălţimea schelei pline de vegetaţie care se înalţă în Piaţa Victoriei.

Nu în ultimul rând, pe 19 februarie, începând cu ora 14.00, cei interesaţi se pot alătura turului istoric ghidat pentru familii Clădiri şi poveşti în Cartierul Fabric.

Pentru mai multe detalii: https://opening.timisoara2023.eu/program/.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.