VIDEO „Stăpânul inelelor”, versiunea sovietică, a fost descoperit în arhive

stăpânul inelelor

O versiune sovietică a „Stăpânului Inelelor”, publicată săptămâna trecută pe YouTube după 30 de ani de la lansare, a fost vizionată deja de mai mult de 450.000 de fani.

În 1991, cu zece ani înainte de lansarea Comunităţii inelului, primul film din saga de succes a „Stăpânului Inelelor”, semantă de Peter Jackson, romanele lui J.R.R. Tolkien au făcut obiectul unei adaptări pentru televiziunea sovietică.

 

Intitulat „Khraniteli”, acest telefilm cu buget mic, bazat pe „The Fellowship of the Ring”, şi cu o durată de 50 de minute, potrivit The Guardian, este singura şi unica adaptare a romanului, produsă în Uniunea Sovietică.

A apărut săptămâna trecută, după ce postul 5TV a decis să o publice online pe YouTube. Filmul a fost deja vizionat de peste 450.000 de ori.

„Fanii au căutat mult timp această arhivă, dar nu au putut să o găsească timp de decenii”, se arată pe site-ul rusesc World of Fantasy, citat de The Guardian.

Coloana sonoră este compusă de Andrei Romanov de la trupa rock Akvarium. Producţia a fost difuzată o singură dată la televiziune, înainte de a dispărea în arhivele Leningrad Television.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.