Au furat zeci de câini. O femeie şi doi adolescenţi sunt făptaşii

O femeie de 54 de ani şi doi adolescenţi au fost arestaţi, iar 27 de câini au fost confiscaţi de poliţia britanică într-o anchetă vizând furtul unor animale de companie, scrie Agerpres.

La începutul anului, autoritățile britanice avertizau cu privire la acest fenomen în creștere. Poliţia comitatului Essex a precizat că 19 câini adulţi şi opt pui au fost confiscaţi pe 1 aprilie, dintr-un imobil din Braintree Road, Dunmow.

În timp ce duceau la îndeplinire un mandat de percheziţie la adresa respectivă, forţele de ordine, cu sprijinul RSPCA, o asociaţie pentru protecţia animalelor, au descoperit câini din rase precum Cocker Spaniel, Terrier, Lurcher, un French bulldog şi un Rottweiler.

Cel mai probabil, puii găsiţi la faţa locului, care au între şase şi 10 săptămâni, s-au născut pe această proprietate. Poliţia din Essex încearcă să identifice câinii şi să stabilească dacă au fost furaţi, iar în acest caz, să le identifice stăpânii.

Femeia şi adolescenţii, cu vârste între 14 şi 16 ani, au fost arestaţi sub suspiciunea de furt şi cruzime contra animalelor. Între timp, au fost eliberaţi, dar sunt cercetaţi în continuare.

„Înţelegem suferinţa pe care o poate provoca pierderea unui animal mult iubit şi tratăm raportarea furturilor cu cea mai mare seriozitate. Am desfăşurat anchete ample vizând rapoarte recente de furt, iar acest mandat este una dintre acţiuni”, a spus Glenn Braden, din partea Uttlesford Community Policing Team.

„Depunem eforturi pentru a identifica câinii pe care i-am găsit la această adresă, iar dacă sunt furaţi, să le identificăm stăpânii ca să-i putem returna. Dacă deţineţi orice informaţie despre furtul vreunui câine, atunci vă rugăm să ne contactaţi”, a mai spus acesta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.