VIDEO Eurovision 2012: Mandinga, castigatori la televoting, Electric Fence – la juriu

• Trupa Mandinga a câștigat Selecţia Naţională Eurovision 2012 transmisă sambata seara de TVR

Mandinga, cu melodia „Zaleilah”, este câștigătoarea selecției Naționale Eurovision 2012 și va reprezenta România la finala internațională a concursului din mai de la Baku. Cu un total de 22 de puncte (10 din partea juriului și 12 din partea publicului), Trupa Mandinga a întrecut toți ceilalți 14 concurenți care au urcat pe scenă sambata seara, fiind urmată, pe locul al doilea, de Electric Fence cu melodia „Șun-ta” (care a obținut 12 puncte din partea juriului și 7 din partea celor care au votat) și Cătălin Josan cu „Call My Name” (8 puncte de la juriul de specialitate și 10 puncte televoting).

Membrii trupei Mandinga au declarat în direct la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR HD, posturi pe care a fost transmis în direct spectacolul Eurovision că „ceea ce s-a întâmplat sâmbăta seara este un lucru pe care şi-l doreau foarte mult”. „Am avut foarte multe emoţii, pentru că au fost foarte multe voci bune, a fost show, au fost foarte multe surprize plăcute din toate părţile. Suntem foarte bucuroşi. Ne-am concentrat foarte tare. Ne-am expus toată energia. Deja nu mai ştiu cum să reacţionez”, a spus Elena, solista trupei.

Din juriul de specialitate care a notat concurenții selecției naționale au făcut parte compozitorul George Natsis, compozitorul și interpretul Dan Teodorescu (Taxi), compozitorul Mihai Ogășanu, compozitorul și interpretul Cornel Ilie (Vunk), compozitorul Eduard Cîrcotă, interpreta Luminița Anghel (locul 3 la Eurovision 2005, alături de trupa Sistem), Liliana Levintza (impresar, organizator evenimente muzicale, criticul muzical Dana Dorian și music manager George Zafiu (Europa FM).

Clasamentul final al Selecției Naționale arată astfel: locul 1 – Mandinga 22 de puncte (10 puncte juriu și 12 televot); locul 2 – Electric Fence cu 19 puncte (12 puncte juriu și 7 televot), locul 3 – Cătălin Josan 18 puncte (8 puncte juriu și 10 televot); locul 4 – Ioana Anuța cu 10 puncte (2 puncte juriu și 8 puncte televot); locul 5 – Ovidiu Anton cu 9 puncte (7 de la juriu și 2 televot); locul 6 – T&L cu 6 puncte (0 juriu și 6 televot), locul 7 – Ana Mardare cu 6 puncte (obținute de la juriu, 0 televot); locul 8 – Lucian Oros cu 5 puncte (0 juriu, 5 de la public); locul 9 – Tasha cu 5 puncte (4 puncte juriu și 1 punct televot); locul 10 – Raluca Ocneanu cu 5 puncte (obținute din partea juriului, 0 televot); locul 11 – Vicky Red cu 4 puncte (0 juriu și 4 puncte din partea publicului); locul 12 – Bianca Purcărea cu 4 puncte (1 punct juriu și 3 puncte televot); locul 13 – Miss Mary cu 3 puncte (obținute din partea juriului , 0 televot); locurile 14 și 15 – RPK și Ana Mardare (cu a doua melodie – This Must Be Love), ambele cu 0 puncte.

Sâmbătă, 10 martie, românii au ales melodia care ne reprezintă la Eurovision 2012 într-un spectacol transmis în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, timp de aproape 4 ore. În premieră, anul acesta, finala a putut fi urmarită şi de internauţi, pe www.tvr.ro/eurovision, dar şi pe site-ul oficial al competiţiei internaţionale – www.eurovision.tv.

Invitaţii speciali ai spectacolului de sâmbătă au fost Hotel FM, reprezentanţii României la Eurovision 2011, Jedward, reprezentanţii Irlandei şi Anggun, desemnată de Franţa să o reprezinte în acest an la Baku.

De la ora 24.00, din camera verde a avut loc transmisiunea „Dopo Eurovision”, moderată de Gianina Corondan și Constantin Trofin, la care au fost prezenți câștigătorii și majoritatea concurenților, membrii juriului, organizatorii concursului, dar și jurnaliştii și bloggerii acreditaţi.

Finala internaţională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai, în capitala Azerbaidjanului, Baku.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.