VIDEO Elveţia are un tren de doi kilometri

tren

Elveţia, ţara recordurilor pitoreşti. Acum, are încă unul: un tren foarte, foarte lung, de doi kilometri. Dar de ce a fost nevoie de asta?

Sus, în Alpii Elvețieni, St Moritz și-a făcut un nume, ca loc pentru depășirea limitelor sporturilor de iarnă.

Când a găzduit cea de-a doua oară Jocuri Olimpice de iarnă, în 1928, reputația sa de loc de joacă pentru aventurierii bogați era deja bine stabilită.

Sâmbătă, regiunea și-a continuat tradiția îndelungată, de a extinde limitele a ceea ce este posibil, cu o încercare epică de record mondial – nu pe zăpadă sau gheață, ci pe șine.

Pentru a sărbători cea de-a 175-a aniversare a primei căi ferate din Elveția, industria feroviară a țării s-a unit, pentru a conduce cel mai lung tren de pasageri din lume – 100 de vagoane, 2.990 de tone și aproape doi kilometri lungime.

Format din 25 de noi trenuri electrice „Capricorn”, trenul record de 1.906 de metri a a avut nevoie de aproape o oră, pentru a parcurge aproximativ 25 de kilometri (aproximativ 15 mile), peste spectaculoasa linie Albula, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, de la Preda la Alvaneu, în estul Elveției.

La fel ca legendara pistă de săniuș Cresta Run, linia Albula este renumită pentru curbele nesfârșite și coborârile abrupte.

O capodoperă de renume mondial a ingineriei civile, linia de 62 de kilometri dintre Thusis si St Moritz a fost construită doar în cinci ani, în ciuda faptului că are 55 de poduri si 39 de tuneluri.

Înainte de finalizarea sa, în iulie 1904, vizitatorii s-au confruntat cu o călătorie riscantă de 14 ore, pe piste accidentate, în trăsuri sau sănii trase de cai.

Piesa centrală a liniei este Tunelul Albula, lung de 5.866 de metri, care trece pe sub sub bazinul hidrografic dintre râurile Rin și Dunăre, conform CNN.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.