Cântăreața și compozitoarea Christine McVie, membră a trupei pop-rock anglo-americane Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani, a informat BBC, citând o declarație a familiei ei, relatează Reuters.
Fleetwood Mac a fost o trupă anglo-britanică de legendă. A avut două perioade complet distincte. Prima, cea în care frontman-ul era solistul vocal şi chitaristul Peter Green şi care cânta blues-rock.
Atunci când Green a părăsit formaţia, ceilalţi membri ai ei au fost obligaţi să schimbe dramatic stilul muzical şi să treacă la pop-rock comercial, muzică de mase, ceea ce i-a făcut pe fanii trupei de cult blues-rock să se distanţeze.
Cântăreaţa şi compozitoarea britanică a semnat unele dintre cele mai importante melodii ale formaţiei post – Peter Green, precum „Little Lies”, „Everywhere”, „Don’t Stop”, „Say You Love Me” şi „Songbird”, potrivit News.ro.
Ea a murit la un spital, având alături familia, se arată într-un comunicat. McVie, soţia marelui muzician John McVie, a părăsit Fleetwood Mac după 28 de ani, în 1998, dar a revenit în formaţie în anul 2014.
„Ne-am dori ca toată lumea să o păstreze pe Christine în inimi şi să-şi amintească viaţa unei fiinţe incredibile şi a unui muzician venerat, care a fost iubit universal”, este mesajul familiei artistei.
McVie, care s-a alăturat formaţiei Fleetwood Mac în 1970, este textiera unora dintre cele mai importante melodii ale grupului, inclusiv „Don’t Stop”, „You Make Loving Fun”, „Over My Head”, „Songbird”, „Say You Love Me”.
McVie a lansat trei albume solo. Discul ei din 1984, „Christine McVie”, a fost singurul care a ajuns în topurile americane, pe locul 26.
Între divorţul ei din 1976 de McVie şi căsătoria ei din 1986 cu Quintela, ea a fost logodită timp de trei ani cu toboşarul, compozitorul şi vocalistul de la Beach Boys, Dennis Wilson.
Inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998, Fleetwood Mac este una dintre cele cele mai de succes formaţii din ultimii 50 de ani, cu albumul „Rumors”, din 1977, câştigător Grammy, vândut în 45 de milioane de copii în toată lumea, pe locul doi fiind „Tango in the Night” (1987), cu 15 milioane vândute.