Regizorul Felix Alexa este acuzat că a abuzat de studente

felix alexa

Profesorul Felix Alexa este fiul unui alt regizor, Alexa Visarion. Predă la UNATC din 1994 și este un artist multipremiat. Dar acum este acuzat că a abuzat. De foarte multe studente.

O anchetă Rise Project printre foste studente de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București arată acest lucru.

Este vorba despre femei ajunse la maturitate, care au deja o carieră. Sunt actrițe, regizoare sau scenografe.

Se feresc să vorbească deschis, dar „le e frică de faptul că apoi nu vor mai primi nici un rol, le e teamă de ce vor crede ceilalți – rude, prieteni, colegi, public.

În ultimele șase luni, am discutat și înregistrat zeci de studente, absolvente și profesori din UNATC, din generații diferite. Pentru mărturiile publicate există alte voci care le susțin, chiar dacă nu se regăsesc toate în text.

Sunt întărite de mesaje, martori, e-mailuri sau fotografii. Experiențele relatate seamănă: avansuri, mesaje insistente, urmăriri, amenințări sau șantaj profesional. Chiar și-o ușă spartă.

Scenele au același regizor: profesorul Felix Alexa. Predă la UNATC din 1994 și este un artist multipremiat. Admite relațiile cu fostele lui studente, dar respinge orice formă de hărțuire:

„Au fost niște relații de iubire”. Episoadele s-au derulat aproape două decenii, pe scena celei mai importante universități de teatru și film din țară.

Conform Codului de Etică, studenții UNATC au la dispoziție doar 30 de zile pentru a reclama un abuz, ceea ce „contribuie la un climat al tăcerii, complicității și mușamalizării””, spun psihologii contactați de RISE Project, pe marginea acestui subiect.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.