Ultimele trei zile ale Festivalului Enescu, în direct la TVR 3

Mari orchestre ale lumii şi artişti internaţionali – în direct la TVR 3, în ultimele trei zile ale Festivalului Enescu 2017.

TVR 3 încheie maratonul transmisiunilor în direct de la Festivalul Enescu – ediţia 2017 cu  Jordi Savall şi Le Concert Des Nations (vineri), Jordi Savall şi Hesperion XXI (sâmbătă) şi Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (duminică).

Program:

Vineri, 22 septembrie, de la ora 22.30 puteţi urmări în direct de la Ateneul Român pe Jordi Savall şi Le Concert Des Nations. În program: „Le Concert Spirituel: Au temps de Louis XV”
Corelli – Concerto grosso în Re major op. 6 nr. 4
Telemann – Concertul pentru flaut drept, viola da gamba,coarde şi continuo în la minor TWV 52:a1
Telemann – Uvertura-suită pentru două flaute și instrumente cu coarde în mi minor TWV 55:e1 „Tafelmusik”
Telemann – Uvertura pentru viola da gamba și coarde în Re major TWV 55:d6
Rameau – Suita din opera „Les Indes Galantes” RCT 44

Sâmbătă, 23 septembrie, de la 22.30, „Concertele de la miezul nopţii” îl aduc pe Jordi Savall şi Hesperion XXI – în direct de la Ateneul Român cu programul: „Balkan: Honig & Blut” (Miere şi sânge)

Duminică, 24 septembrie, ultima transmisiune în direct a TVR 3 de la ediţia din acest an a festivalului Internaţional George Enescu este programată de la ora 19.30 – de la Sala Palatului.

În ciclul „Mari orchestre ale lumii”, Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam – sub bagheta dirijorului Daniele Gatti – îl va avea solist pe violonistul Liviu Prunaru. În program:

Weber – Uvertură la opera „Euryanthe” (Lucrare prezentată în cadrul programului „Side by Side” împreună cu membrii Orchestrei Naționale de Tineret a României)
Enescu – Capriciul Român pentru vioară şi orchestră (aranjament de Cornel Ţăranu, după schiţele compozitorului)
Prokofiev – Simfonia a V-a în Si bemol major op. 100.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.