TVR INFO transmite live TEDxBucharest pe tvr.ro

 Evenimentul poate fi urmărit vineri, 11 noiembrie, începând cu ora 10.00

TVR INFO are un cadou special pentru telespectatorii săi: vineri, 11 noiembrie, de la ora 10.00, aceştia pot urmări, în direct, conferinţa TEDxBucharest, pe site-ul TVR. Întregul eveniment va fi transmis online, la adresa http://www.tvr.ro/tedx.php, astfel că cei interesaţi pot vedea şi asculta vorbitorii TEDxBucharest, la calitate HD.
Cel de-al treilea eveniment TEDxBucharest adună peste 1000 de antreprenori, lideri, vizionari şi activişti. Douăzeci şi cinci de gânditori şi lideri în domeniile lor, din peste 10 ţări, vor discuta despre idei precum: noi materiale de construcţie, descoperiri ştiinţifice şi tehnologice, ce e nou în Univers, business-uri care rezolvă probleme reale la nivel mondial, artă şi tehnologie, comunicare, design, divertisment etc.

Vedetele TVR INFO despre TEDxBucharest

„Suntem captivi ai cotidianului, iar TEDxBucharest sparge, pur şi simplu, balonul de sticlă în care trăim, prin poveştile extraordinare pe care le spune: istorii de viaţă, din colţuri ascunse ale lumii, poveşti despre locuri de poveste, spuse de oameni care le-au văzut, trăit şi experimentat, o privire spre viitor – ce ne aşteaptă de mâine încolo. Restul, descoperiţi la TEDx”, este invitaţia Paulei Rusu, una dintre gazdele emisiunii INFO Expres de la TVR INFO.

Mihai Rădulescu, partenerul Paulei Rusu la INFO Expres, afirmă: „Curajul şi dragostea de viaţă sunt printre primele calităţi pe care eu le apreciez la cineva. Dar sunt atât de rare!… Şi atunci, cum să nu fii atras de excepţii, de oameni cu poveşti palpitante, de care au avut parte tocmai pentru că au îndrăznit să trăiască viaţa la maximum şi uneori s-o ia de la capăt?

„Trăim într-o eră în care ideile controlează lumea. Se spune, pe de altă parte, că, de fapt, nici nu există idei originale. Există doar oameni originali. Şi unele, şi alţii vin, iată, la Bucureşti, pentru a împărtăşi, a dărui, a inspira… Nu poate fi decât un lucru bun, mai ales pentru o societate cum e cea a noastră, care încearcă să-şi reconstruiască scara valorilor. Îmi pare rău că nu pot ajunge la TEDxBucharest, dar voi sta sigur să urmăresc pe tvr.ro cât mai multe idei prezentate„, spune Adrian Bucur, un jurnalist care pune pret pe ideile incitante în dezbaterile INFO+ pe care le moderează.

Florian Petrică, unul dintre prezentatorii jurnalelor din oră în oră INFO+, declară: „Se spune că evenimentele majore ale istoriei se repetă în mod ciclic, într-o formă mai mult sau mai puţin sesizabilă de fiecare dintre noi. Aceasta este doar una dintre teoriile mai puţin optimiste, care ne asaltează la început de mileniu. Pe de altă parte, de-a lungul timpului, am înţeles şi suntem de acord că noi toţi suntem la fel şi totuşi foarte diferiţi, indiferent unde ne-am afla. Tocmai de aceea lumea nu încetează să ne surprindă. Nu există déjà vu. Pentru că resursele diversităţii ne aparţin, iar frumuseţea lumii va fi întotdeauna în ochii celui care priveşte”.

 

Primul eveniment TED din istorie a avut loc în localitatea Monterey, California, în anul 1984. În 2001, Fundaţia Sapling, fondată de Chris Anderson, a cumpărat licenţa TED de la fondatorul său, Richard Saul Wurman. În ultimii ani, TED s-a extins, incluzând o conferinţă internaţională sub titulatura TEDGlobal, iniţiativele media TED Talks, TED.com şi TED Prize.
Urmând conceptul „idei care merită împărtăşite”, TED a creat o platformă locală numită TEDx, denumire sub care se regăseşte şi evenimentul TEDxBucharest care va avea loc vineri şi care va fi transmis de TVR INFO în direct, online, pe www.tvr.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.