TVR INFO: Exclusivitate despre tragedia nord-coreeana la „+Europa”

• „Am întâlnit refugiaţi care au trăit foametea, mi-au povestit lucruri atroce, inclusiv cazuri de canibalism” – Willy Fautré, expert pe Coreea de Nord, în exclusivitate la „+Europa”, 6 mai, ora 16.30, TVR INFO

Tragedia nord-coreeană şi ce pot face europenii în sprijinul acestor oameni sunt temele dezbătute de Magdalena Moreh şi invitaţii săi la „+Europa”, în această duminică, de la 16.30, la TVR INFO. Jurnalista face o analiză despre cum se vede de la Bruxelles drama din Coreea de Nord, unde oamenii nu au niciun drept, nici măcar dreptul de a se hrăni.
Ce pot face europenii pentru a-i ajuta? Analiştii sunt de părere că, până acum, vocea Bruxelles-ului a fost ca şi inexistentă, pentru că principalii actori în problema coreeană sunt China, Statele Unite şi Rusia.

Willy Fautré, expert pe subiectul Coreei de Nord, afirmă într-un interviu acordat în exclusivitate pentru echipa TVR INFO: „Cât a domnit Kim Jong-il, două milioane de oameni au murit de foame, potrivit unor surse confirmate. Foamete care ar fi putut fi evitată printr-o politică agricolă mai bine gândită şi mai bine aplicată. Dar faptul că statul e total izolat, rupt de lumea exterioară şi nu e capabil să-şi hrănească propria populaţie a creat această foamete. Am întâlnit refugiaţi care au trăit foametea, mi-au povestit lucruri atroce, inclusiv cazuri de canibalism.”

Interviul poate fi urmărit integral la „+Europa”, duminică, 6 mai, la TVR INFO, alături de alte interviuri în exclusivitate, realizate la Bruxelles de Magdalena Moreh.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.