The Humans va reprezenta România la Eurovision, în Portugalia

the humans

Trupa The Humans va reprezenta România la Eurovision 2018, cu piesa „Goodbye”. Românii au câştigat finala Selecţiei Naţionale, care a avut loc duminică noaptea, la Sala Polivalentă. în Bucureşti.

La capătul celor cinci show-uri ale semifinalelor Selecţiei Naţionale – o premieră în istoria Eurovision România – 15 piese au concurat duminică, pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti, în direct la TVR 1, TVRi, TVR Moldova şi pe TVR+. Spectacolul a fost realizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin ArCuB.

Cei 15 semifinalişti Eurovision România au făcut show pe scena Berăriei H

Eurovision România, organizat cu Melodifestivalen, The Humans, floarea cu care nu se face primăvară

Modelul după care ar fi proiectat TVR această ediţie Eurovision pare a fi suedezul Melodifestivalen. Acesta are patru semifinale şi Andra Chansen. Andra Chansen (Ultima Şansă) este o a cincea semifinală. La aceasta participă piesele cel mai bine clasate necalificate din cele patru semifinale.

Concursul suedez este însă atât de valoros, încât recent finala Melodifestivalen a fost câştigată de piesa calificată din Andra Chansen. Este o diferenţă dramatică faţă de piesa-concurent învingătoare de la noi, cântată de The Humans.

Caracterizarea cea mai ună ce s-ar putea face acesteia este: cea mai gună piesă dintre slabii competitori de anul acesta, de la Eurovision România.

Cine s-a calificat în finală, în afară de The Humans

În finală au participat Rafael & Friends (cu „We Are One”), Tiri (cu „Deşert De Sentimente”), Claudia Andas (cu „The One”). Echoes (cu „Mirror”), Dora Gaitanovici (cu „Fără Tine”), Eduard Santha (cu „Me som romales”). Vyros (cu „La La La”), Feli (cu „Bună de iubit”), Teodora Dinu (cu „Fly”), MIHAI (cu „Heaven”). Xandra (cu „Try”), Jukebox feat Bella Santiago (cu „Auzi Cum Bate”), Alexia & Matei (cu „Walking On Water”). Erminio Sinni & Tiziana Camelin (cu „All The Love Away”) şi The Humans (cu „Goodbye”).

Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu au fost gazdele spectacolului finalei, iar Ioana Voicu şi Sonia Argint Ionescu au însoţit concurenţii în Camera verde, de unde au transmis primele impresii ale acestora.

Show la Sala Polivalentă

Pentru Marea Finală, Televiziunea Română a organizat un show uriaş la Sala Polivalentă, pentru care a lucrat o echipă de 300 de oameni, coordonată de regizorul Petre Năstase. Spectacolul a avut două scene, 350 metri pătraţi de ecrane LED şi un show laser, iar 14 camere de filmat au urmărit toate momentele.

Alex Calancea Band a susţinut recitalul serii, cu un fusion de folclor iar Ilinca, reprezentanta României la ediţia de anul trecut a Eurovision, a închis prima parte a spectacolului cu cea mai recentă piesă a ei – „Nu acum”.

Publicul a votat timp de o oră şi a ales astfel reprezentantul României pentru Eurovision 2018. De pe un număr de telefon s-a putut vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte. Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Ediţia de anul acesta a Eurovision va avea loc la Lisabona, cu semifinalele programate pe 8 şi 10 mai şi finala, pe 12 mai.

One thought on “The Humans va reprezenta România la Eurovision, în Portugalia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.