Stephane Lambiel, mai aplaudat decât Pluşenko la Bucureşti

Spectatorii veniţi aseară la patinoarul Mihai Flamaropol din Bucureşti au avut parte de un show excepţional, în care expresivitatea patinajului artistic s-a îmbinat cu acrobaţiile periculoase, scrie Evenimentul zilei.

Elveţianul Stephane Lambiel, campion mondial şi vicecampion olimpic, venit pentru prima dată în România, a fost surprins să descopere cât de mulţi fani are la noi în ţară. Încurajat de fetele din tribune cu „Allez, Stephane!”, elveţianul a fost aclamat chiar mai mult decât rusul Evgheni Pluşenko, care a evoluat pentru a treia oară în faţa publicului român.

Lambiel a patinat întâi pe muzica din opera Traviata, iar apoi pe melodia „Ne me quitte pas”. A făcut sărituri triple şi celebrele sale piruete în mare viteză, iar la final a fost aplaudat în picioare minute în şir.

Elveţianul a plecat copleşit de buchete de flori şi de jucării de pluş, pe care de-abia le mai putea duce. Impresionat de reacţia publicului, el a purtat un scurt dialog în franceză cu spectatorii, în care a spus că este pentru prima dată în România şi că este o plăcere pentru el să fie aici: „Sunteţi incredibili”, a spus el, în uralele publicului.

Pluşenko a deschis în forţă spectacolul de la Bucureşti, patinând pe un tango interpretat de Edvin Marton, iar apoi pe „Je suis malade”. „Sunteţi numărul unu în lume”, a spus el publicului, care l-a răsplătit cu aplauze pentru săriturile impecabile şi pentru paşii pasionali pe care i-a desenat pe gheaţă.

Cum să sari peste o maşină fără să o atingi

Dacă până acum spectacolele lui Pluşenko şi Marton erau centrate pe cei doi, de această dată a venit în faţa publicului o pleiadă de campioni şi de acrobaţi, care nu le-au oferit celor prezenţi nici măcar un minut de plistiseală.

Serghei Yakimenko din Kiev, un fel de Marian Drăgulescu al sporturilor de iarnă, a făcut serii de flic-flac-uri pe gheaţă. La mijlocul show-ului, aproape toate luminile s-au stins, iar o maşină a fost parcată pe patinoar. Yakimenko a plasat apoi o mică trambulină lângă ea. S-a îndepărtat de maşină, şi-a luat avânt şi a sărit peste maşină, dându-se peste cap, fără să o atingă cu mâinile. Persoanele din public mai slabe de inimă au închis ochii, dar Yakimenko nu a păţit nimic. A aterizat în picioare.

Acrobaţiile au continuat cu perechea Fiona Zaldua şi Dmitri Sukhanov. Deşi în vârstă de 29 şi 37 de ani, ei au ţinut publicul cu respiraţia tăiată în timp ce au făcut ridicări cu o mână, aruncări şi spirale spectaculoase, interzise în concursuri.

Robert Cording şi Oleksiy Polishchuk au încântat apoi publicul cu giumbuşlucurile lor, în ceea ce prezentatorul show-ului a numit inspirat proba de dublu masculin. Deşi erau îmbrăcaţi ca doi gentlemeni, în costume negre, pălării şi mănuşi albe, acrobaţii s-au dat peste cap şi s-au învârtit ca într-un spectacol de circ pe gheţă.

Micuţul ucrainean Polishchuk a stat cocoţat cu patinele pe umerii şi pe spinarea solidului american Cording sau a fost învârtit pe capul partenerului său.

Germanii Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy au patinat alături de perechea ucraineană Tatiana Volosozhar şi Stanislav Morozov un dans sincron, realizând o spirală a morţii dublă, în care partenerii, stând unul lângă altul, le ţineau pe fete cu câte o mână, învârtindu-le la câţiva centimetri de gheaţă.

Citeste totul aici

One thought on “Stephane Lambiel, mai aplaudat decât Pluşenko la Bucureşti

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.