Stela Popescu revine pe marile ecrane, in rol principal, dupa 20 de ani

În a doua zi de Paşte, de la 20.30, distracţia se mută acasă la Mamaia, o comedie pentru toată IMG_6471_resizefamilia. Mamaia este povestea unei bătrâne, Matilda (Stela Popescu), care ţine piept unui afacerist feroce, un rechin imobiliar care încearcă să pună mâna pe casa în care aceasta locuieşte. Tănase (Valentin Teodosiu) şi cei doi fii ai săi recurg la cele mai josnice metode de evacuare, însă simpatica doamnă nu este doar foarte hotărâtă să-şi păstreze casa, ci şi foarte creativă în felul în care îşi apără proprietatea. De partea ei se află o tânără plină de surprize (Mădălina Anea), vechi prieteni şi colegi şi, nu în ultimul rând, o doză foarte mare de noroc. În regia lui Jesus Del Cerro, produsă de Alma Bacula și cu un scenariu semnat de Collin J. Blair, comedia Mamaia poate fi urmărită luni, 21 aprilie, de la 20.30, la PRO TV.

Producţia marchează revenirea actriţei Stela Popescu pe marile ecrane într-un rol principal după aproape 20 de ani. Îndrăgita actriţă a mărturisit că “este primul film în care deţin rolul principal, aşa că nu pot să nu fiu emoţionată”. Pe parcursul filmărilor, Stela Popescu s-a împărţit între platoul de la Mamaia, scena de teatru şi un spectacol la Timişoara, pentru care a călătorit cu trenul dus-întors. Tuturor celor care îşi făceau griji pentru ea le răspundea printr-o poveste cu tâlc: “Mama mi-a spus că am fost născută în căruţă. Ca atare, uneori lucrez de la 6 sau 7 dimineaţa, până la ora 10 seara. Dar am norocul să am o profesie care mă cucereşte, pe care o iubesc şi care niciodată nu mi se pare grea. Nu mă anchilozează, niciodată nu sunt tristă când mă cheamă cineva la treaba asta”, a declarat Stela Popescu.

IMG_7938_resizePeruca grizonată pe care a purtat-o în timpul filmărilor nu i-a domolit deloc spiritul energic, așa că stimabila doamnă nu a simțit că face vreun efort când a trebuit să danseze două nopți, cât a durat filmarea secvenței în care mai tinerii săi agresori organizează o petrecere la parterul casei sale. Stroboscoapele, muzica DJ-ului și înghesuiala demne de cel mai în vogă club bucureștean au distrat-o teribil pe Stela Popescu și, împreună cu Valentin Teodosiu, au făcut glume toată seara pe seama situației atipice în care se aflau. Când își amintește de acele momente, actriţa se distrează şi acum „bine că nu m-au pus să mă așez, că poate nu mă mai ridicam!”.

Implicat în multe lupte corp la corp, precum majoritatea personajelor din Mamaia, Valentin Teodosiu s-a bucurat de colaborarea cu un mai vechi prieten al său, cascadorul Adrian Pavlovschi, cel care l-a dublat în toate situațiile periculoase.

„Am alunecat, m-am lovit, am căzut, dar cel mai des eu am filmat doar ridicările”, mărturisește IMG_7964_resizeactorul. Culmea, și cea mai mare distracție la care a luat parte actorul este legată tot de o secvență de „combat”, împreună cu Stela Popescu, când și-a spus replica atât de dârz și de haios, încât ea pur și simplu nu s-a mai putut abține din râs următoarele două, trei duble. Cei doi mari actori, deși colegi la Teatrul de Revistă, au fost surprinși să constate că nu au avut până acum ocazia să joace împreună – nu s-au întâlnit nici pe scenă, nici în fața camerelor de filmat. „Mă bucur că lucrez cu Stela, care este o mare actriță de comedie, și mă bucur că vitalitatea ei este maximă”, spune actorul.

Cunoscut în ultima vreme mai degrabă drept Celentano din Las Fierbinți, Adrian Văncică recunoaște că rolurile de bețiv, de nebun sau de naiv l-au urmărit cu predilecție: „Deși la teatru joc roluri serioase, joc Shakespeare (n.r. Văncică e actor al teatrului Nottara), de fiecare dată când mă întâlnesc cu vreun regizor de film, el mă imaginează numai în roluri de betiv sau de prost. Glumesc când spun că poate fața mea are de-a face cu asta, însă nu glumesc când spun că aceste roluri implică chiar o doză și mai mare de seriozitate și concentrare.”

Paul Diaconescu se află la al doilea lungmetraj din cariera sa (după „Bună! Ce faci?”, r. Alex Maftei) și este considerat deja o mare speranță a cinematografiei românești. Pe platourile de filmare, Paul a încercat să „fure” meserie de la absolut toată lumea de pe set, nu doar de la regizor: „Pe Valentin Teodosiu îl apreciez foarte mult, i-am văzut toate filmele și piesele de teatru. Are un umor specific și cred că am învățat tehnică de la dumnealui. De la Stela Popescu am încercat să fur niște chestii, dar nu am avut atât de multe cadre în film cu dumneaei și mai mult IMG_8619_resizeam stat de vorbă în off. Mi se pare că are o energie fantastică; asta am învățat, să nu obosești.” Partenera sa în cele mai multe scene a fost Mădălina Anea, cea care o joacă pe Ana, tânăra prietenă și complice a Matildei.

Mădălina a stat foarte mult și cu Stela Popescu – cele două au jucat mult împreună, au repetat îndelung și s-au împrietenit, prilej pentru Mădălina să mai învețe câteva trucuri: “Mi-a zis că de câte ori interpretez o fată rea, şi e cazul Anei, personajul meu, să am în vedere să îi dau candoare şi să încerc să fie.. frumoasă, chiar dacă e rea.” Mădălina mărturiseşte că i-ar fi plăcut să vorbească mai mult cu Jesus în spaniolă, însă regizorul nu prea a avut timp de conversaţii şi „a ţinut-o tot în englezo-spaniolo-româna caracteristică”. Cu toate astea, a reuşit să fie foarte clar şi să dea indicaţii precise pe care Mădălina le-a ascultat cu sfinţenie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.