Simona Gherghe mizeaza pe tabloid

De la 22 februarie, la Antena 1, Observatorul de la ora 19.00 se prezintă într-un nou format, cu Alina Petrescu la pupitrul ştirilor, cu Simona Gherghe în postura de prezentatoare a unei rubrici de tip tabloid, cu Daniel Osmanovici la Meteo şi Crina Abrudan la Sport, scrie Jurnalul national.

Noul concept al Observatorului, dezvoltat împreună cu ITN, se bazează pe construirea unei legături autentice cu publicul, prin abordarea de subiecte cu adevărat importante pentru telespectatori, spun reprezentanţii postului Antena 1.

Alina Petrescu, prezentatoarea noului Observator 19, preia acest post la Antena 1 de la Alessandra Stoicescu şi Lucian Mîndruţă după ce, în prealabil, a realizat emisiunea News Magazine la Antena 3. Alina, care a lucrat şi ca re­por­­ter Euronews la Lyon, în Franţa, va adu­ce o notă personală ştirilor prin stilul ei cald, empatic.

E o nouă etapă profesio­nală, pe care o privesc cu multă seriozitate, cu un pic de circumspecţie, dar mai ales cu enorm entuziasm. Nu e prima oară când fac ştiri, nu e prima oară când apar în prime time. Dar acum devin gaz­da celui mai important program al An­te­nei 1. Devin o sursă de informaţie pentru mai mulţi oameni, foarte diferiţi între ei, dar cu preocupări şi griji similare. Cred că e o mutare strategică pe tabla de şah a vieţii mele„, spune Alina Petrescu.

Noua abordare a ştirilor este centrată pe dezvoltarea poveştii din spatele evenimentelor care se întâmplă în România şi pe felul cum ne afectează acestea pe fiecare dintre noi. Şi va fi susţinută de o campanie de marketing dezvoltată în jurul sloganului „Ştiri ca-n viaţă”.

Vrem să le oferim oamenilor altceva, să le vorbim despre ei, pe limba lor, dar şi despre ce se întâmplă în lume. Încercăm să le arătăm cum îi afectează orice se întâmplă în ţară sau pe glob. Le vom demonstra că orice ştire se poate referi la un moment sau altul din viaţa lor. Le vom aduce un jurnal care să fie o reprezentare onestă a realităţii în care trăim. Vrem ca, prin noi, telespectatorii să fie siguri că au aflat toa­te lucrurile importante care s-au petrecut pe parcursul zilei în România şi în lume„, continuă Alina.

Şi modul de prezentare al ştirilor va fi cu totul nou, dar o schimbare majoră o va suferi structura programului de ştiri. Va fi cu siguranţă o noutate pentru maniera actuală în care se abordează ştirile în televiziunile din Ro­mânia„, a ţinut să menţioneze Gheorghe Voicu, redactorul-şef al Observatorului.

Citeste totul aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.