Seful Departamentului pentru Lupta Antifraudă, în exclusivitate la TVR INFO


 • Dezbaterea INFO+, luni, 11 iulie, ora 16.15

 

Claudiu Dumitrescu, şeful Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF) din cadrul Guvernului României, participă luni, 11 iulie, în exclusivitate pe TVR INFO, la o dezbatere pe tema luptei împotriva fraudării fondurilor europene. Dezbaterea INFO+ va începe la ora 16.15 şi va fi moderată de Paula Rusu.

În cadrul aceleiaşi dezbateri, TVR INFO difuzează interviul pe care Giovanni Kessler, noul şef al Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) l-a oferit, în exclusivitate pentru TVR, Magdalenei Moreth la Bruxelles.

Printre temele de discuţie pe care Paula Rusu le va aborda cu şeful DLAF se numără reformele în cadrul OLAF, colaborarea foarte bună dintre cele două instituţii, de la instalarea şefilor acestora, investigaţiile OLAF din România, recuperarea banilor, Planul de Acţiune de la graniţa estică a Uniunii Europene, fraude la vamă. De asemenea, Claudiu Dumitrescu va oferi informaţii despre metodele de fraudare, metode de obţinere a banilor nemeritaţi de la Bruxelles (declaraţii, facturi false, fabrici fantomă etc.) şi va analiza cazuri de investigaţii OLAF în România.

 

Premierul Emil Boc a semnat recent decizia prin care procurorului Claudiu Dumitrescu i se prelungeşte mandatul în funcţia de şef, cu rang de secretar de stat, al Departamentului pentru Lupta Antifraudă, pentru încă cinci ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.