Sebastian Stan, actor de origine română, invitat la un festival de film

Sebastian Stan

Actorul de origine română Sebastian Stan este invitatul de onoare al AIFF. El a jucat în lungmetraje hollywoodiene, precum franciza „Căpitanul America/ Captain America”. American Independent Film Festival are loc în perioada 27 aprilie – 3 mai, la Bucureşti.

Sebastian Stan va prezenta „I, Tonya”

Festivalul va avea loc la Cinema PRO şi Cinema Muzeul Ţăranului, informează organizatorii evenimentului. Actorul de origine română Sebastian Stan a reuşit să joace în unele dintre cele mai de succes filme americane.

El a filmat alături de Matt Damon, Natalie Portman, Scarlett Johansson, Chris Evans şi Robert Downey Jr.. Stan va prezenta în premieră în România cel mai recent lungmetraj al său, „I, Tonya”, de Craig Gillespie. Filmul a primit trei nominalizări la Oscar, un Glob de Aur şi cinci nominalizări la premiile BAFTA.

Sebastian Stan nu vine singur din SUA

Alături de Sebastian Stan, la ediţia din acest an a American Independent Film Festival vor fi prezente şi alte personalităţi ale cinematografiei americane. Evenimentul va continua să aducă la Bucureşti o selecţie a celor mai apreciate filme independente americane recente.

Sebastian Stan joacă alături de Margot Robbie şi Allison Janney în filmul „I, Tonya” (2017). Filmul este despre cunoscuta patinatoare Tonya Harding. Filmul va deschide American Independent Film Festival de anul acesta, pe 27 aprilie,.

Lung-metrajul va fi urmat de un dialog cu Sebastian Stan. Publicul din România va avea astfel ocazia să afle de la actorul român cum este să fii coleg de platou cu Meryl Streep, Margot Robbie, Anne Hathway şi Ashton Kutcher.

Sebastian Stan, cel mai popular actor român din industria americană de film

Sebastian Stan este cel mai popular actor român care a reuşit să se impună în industria de film americană. În „Marţianul” (şapte nominalizări la Oscar) a jucat alături de Matt Damon. În „Lebăda Neagră” a făcut parte dintr-o distribuţie de top alături de Natalie Portman, Mila Kunis şi Vincent Cassel.

A jucat şi în musical-uri pe Broadway şi în serialul american „Gossip Girl”. În cel mai recent film din trilogia „Captain America” a jucat într-un rol principal alături de Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Evans, Hugo Weaving şi Samuel L. Jackson.

Constănţean

Sebastian Stan s-a născut pe 13 august 1982, în Constanţa. S-a mutat la Viena, împreună cu mama sa, când avea opt ani. La 10 ani a primit primul său rol într-un film, în „71 fragments of a Chronology of Chance”. Regizor – Michael Haneke. Doi ani mai târziu, familia a plecat în SUA şi s-a stabilit în Rockland County, New York. Sebastian Stan a absolvit Universitatea Rutgers din New Jersey şi a studiat la Globe Theater din Londra timp de un an.

Prima ediţie a American Independent Film Festival a avut loc în septembrie 2017 şi i-a avut ca invitaţi speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix şi John C. Reilly. Regizorul Barry Jenkins, premiat cu Oscar, în 2017, pentru lungmetrajul „Moonlight”, a deschis festivalul printr-un Q&A în direct prin Skype.

Pornind de la tradiţia marilor filme narative americane, festivalul îşi propune să prezinte o selecţie a celor mai recente producţii independente realizate în SUA, apreciate de critică şi prezentate în circuitul marilor festivaluri precum Sundance, cel de la New York, Tribeca, Telluride şi cel de la Toronto.

Programul proiecţiilor şi noutăţile despre filmele şi evenimentele din festival vor fi actualizate pe http://filmedefestival.ro/ şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival.

American Independent Film Festival este organizat de Asociaţia Cinemascop, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

One thought on “Sebastian Stan, actor de origine română, invitat la un festival de film

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.