Saptamana Eurovision la TVR

Înaintea finalei din 6 martie, publicul larg va avea ocazia de a-i cunoaşte pe artiştii ce concurează în Selecţia Naţională Eurovision într-un program special.

Astfel, luni, 1 martie, de la ora 21.10, TVR 1 va transmite emisiunea Eurofan, un program dedicat finaliştilor înscrişi în Selecţia Naţională Eurovision 2010 din 6 martie la Circul Globus.

Eurofan va fi mărţişorul-surpriză oferit de TVR celor 16 artişti şi trupe care au, pe parcursul acestui program, ultima ocazie de a fi împreună în faţa telespectatorilor, într-o transmisiune directă, înaintea concursului de sâmbătă.

În calitate de prezentator al acestui program, Gianina Corondan se va antrena pentru greaua misiune din 6 martie, când la Selecţia Naţională va fi responsabilă cu tot ceea ce urmează să se întâmple în Camera Verde.

Finala cu cinci jurii

Sâmbătă, 6 martie, TVR 1 va transmite Selecţia Naţională Eurovision 2010, un spectacol live la finalul căruia va fi aleasă piesa care va reprezenta România la concursul Eurovision în acest an la Oslo.

Selecţia Naţională Eurovision 2010 va fi transmisă sâmbătă, în 6 martie, în direct de la Circul Globus din Bucureşti, spectacolul fiind prezentat de Valentina Pelinel şi Horia Brenciu, ajutaţi din camera verde de către Gianina Corondan. Invitaţi speciali la acest eveniment vor fi Olsen Brothers din Danemarca, câştigătorii concursului Eurovision, ediţia 2000, cu piesa “Fly On The Wings Of Love”.

Piesa câştigătoare va fi aleasă de specialişti şi de telespectatori, în proporţie de 50 %  televot şi 50% jurii de specialitate. În premieră pentru selecţiile Eurovision, pentru a se asigura o reprezentativitate naţională, TVR va organiza în acest an cinci jurii de specialitate: în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Craiova, formate exclusiv din specialişti (compozitori, muzicologi, interpreţi, textieri, realizatori sau producători de divertisment radio tv, regizori muzicali tv).

În perioada 1-6 martie, videoclipurile pieselor din Selecţia Naţională Eurovision vor fi difuzate în tronsoane speciale: zilnic, de la 9.45 şi 14.45, iar marţi şi miercuri de la 23.45.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.