Romanii care aduc aurul acasa

Nu doar sportivii se intorc dupa competitii cu medalii de aur si argint, distinctii si lauri, o alta categorie de romani aduc in tara premii importante, trofee si ecoul aplauzelor extatice. Este vorba de coruri, scrie amosnews.ro.

Mai precis de Corul Sound, care s-a intors ieri in tara de la Festivalul Coral International de la Cracovia cu bagajul mai greu cu doua premii – premiul I la Categoria „Folclor si Gospel” si premiul II la Categoria „Cor Mixt”.

Prezent in cadrul celui mai mare festival coral din Polonia in cadrul a 3 categorii din 7 – „Muzica Sacra”, „Cor Mixt”, „Folclor si Gospel” – ansamblul a fost premiat la doua dintre ele alaturi de ansambluri de inalt nivel din Norvegia, Suedia si Polonia.

Intoarcerea cu lauri dupa competitiile corale internationale a devenit deja o traditie, Corul Sound intorcandu-se anul trecut cu Grand Prix-ul de la Festivalul Coral International de la Ohrid, Macedonia, iar in 2008 cu o Medalie de Aur si una de Argint de la Olimpiada Corala Mondiala de la Graz, Austria.

La Cracovia, ansamblul a sustinut 2 concerte in compania altor coruri inscrise in competitie pe langa cele 3 prezentari la sectiunile de concurs. Festivitatea de premiere a avut loc duminica, 19 iunie, la Filarmonica din Cracovia, in prezenta corurilor participante si a rasplatit eforturile tuturor participantilor la Festival. Dupa acordarea distinctiilor, toate ansamblurile au sustinut un mini recital in fata juriului si al colegilor lor de breasla, cel al Corului Sound reusind sa impresioneze pana la lacrimi audienta. Programul prezentat a cuprins “Chindia” de Alexandru Pascanu si „Cantec de dor” de George Bancu, aceasta din urma ridicand publicul in picioare si cu o zi inainte, la concertul sustinut la Abatia Cisterciana Krakow Mogila.

Urmatorul concert sustinut de Corul Sound va avea loc joi, 23 iunie, de Sanziene, in livada muzeelor Minovici din Capitala, dupa care coristii vor lua vacanta pana la toamna, cand vor incepe pregatirile pentru urmatoarele proiecte.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.