Roman Polanski a fost arestat la sosirea în Elveţia


Cineastul franco-polonez Roman Polanski a fost arestat sâmbătă, la sosirea sa în Elveţia, unde se pregătea să participe la Festivalul Internaţional de Film de la Zurich, relateaza Mediafax.

Arestarea cineastului face parte dintr-o procedură iniţiată de autorităţile americane în urmă cu peste 30 de ani. In vârstă de 76 de ani, Polanski a fost arestat în 1977, la Los Angeles, în urma plângerii părinţilor unei fete de 13 ani, care ar fi întreţinut raporturi sexuale cu regizorul.

Acesta a pledat vinovat la capitolul „relaţii sexuale ilegale” şi a petrecut 47 de zile în închisoare.

A plecat în Europa si de atunci, Polanski nu a mai păşit pe tărâm american, fiind pasibil de arestare.

Cineastul urma să fie celebrat la Festivalul Internaţional de film de la Zurich, care se desfăşoară între 24 septembrie şi 4 octombrie.

Polanski urma să primească premiul pentru întreaga activitate şi, în cadrul festivalului, vor rula câteva filme din opera sa. Retrospectiva Roman Polanski include „Cuţitul în apă” (1962), debutul acestuia, „Balul vampirilor” (1967), „Un copil pentru Rosemary” (1968), „Cartierul chinezesc” (1974), „Căutare disperată” (1988), „Fecioara şi moartea” (1994) şi „Pianistul”, ultima peliculă aducându-i lui Polanski un Oscar pentru regie, în 2003.

Citeste totul aici

Citeste si „Franţa şi Polonia vor cere împreună Statelor Unite eliberarea lui Roman Polanski

Cineaştii elveţieni şi polonezi cer eliberarea lui Polanski

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.