Robert Turcescu dă în judecată Antena 3: „Au început deja să curgă mesaje de amenințare”

Robert Turcescu este decis să-i dea în judecată Antena 3, pe Mircea Badea și peMihai Gâdea după afirmațiile făcute pe post duminică seara. „Ceea ce a făcut Mircea Badea în emisiunea de duminică seara este instigare la violență. Eu nu mă tem pentru mine sau pentru viața mea, dar cred că este obligația oricărui om care-și dorește să trăiască într-o societate normală să nu lase lucrurile acestea să treacă pur și simplu”, a declarat Robert Turcescu pentru paginademedia.ro.

Pe cine vei da în judecată, mai exact?

Robert Turcescu: Mâine voi avea o întâlnire cu avocații și vom vedea care va fi formularea exactă, dar așa cum arată lucrurile voi da în solidar în judecată pe realizatorii emisiunii, adică Badea, Gâdea și Antena 3. Dar nu sunt avocat să știu exact în momentul de față cum va decurge acțiunea. Este o acțiune probabil în civil nu în penal, dar sunt suficiente elemente adunate de-a lungul timpului și nu va fi o acțiune care să se rezume la ceea ce s-a întâmplat duminică seara pentru că sunt lucruri adunate în timp pe care am avut grijă să le contabilizez și vor fi mai multe.

De ce te-ai decis tocmai acum, pentru că au fost mai multe atacuri?

Au fost mai multe atacuri, dar cred că deja s-a ajuns într-o situație destul de bizară ca să nu o numesc astfel. Au început deja să curgă mesaje de amenințare. Ceea ce a făcut Mircea Badea în emisiunea de duminică seara este instigare la violență. Eu nu mă tem pentru mine sau pentru viața mea, dar cred că este obligația oricărui om care-și dorește să trăiască într-o societate normală să nu lase lucrurile acestea să treacă pur și simplu pentru că genul acesta de abordări de instigări la violență în spațiul public au născut de-a lungul timpului o grămadă de manifestări pe care lumea le sancționează și în momentul de față. Extremismul așa se naște. Cred că este de datoria mea să iau o atitudine în momentul de față în raport cu astfel de manifestări ale unor personaje care nu rostesc lucrurile acestea în mesaje private sau în discuții la o bere sau la nervi, ci le rostesc în spațiul public beneficiind de o arie de difuzare pentru câteva milioane de inși.

În perioada următoare voi merge inclusiv la Consiliul Național al Audiovizualului cu o propunere pe care o consider absolut necesară. Cred că este obligatoriu ca într-o perioadă cât se poate de scurtă de timp să fie modificată legea audiovizualului astfel încât din această lege să fie eliminată acoperirea deja numită pamflet. După această acoperire se desfășoară în acest moment în media românească atât campanii de intimidare și campanii de amenințare, cât și campanii de denigrare ale unor oameni mai mult sau mai puțin publici fără ca respectivii indivizi să fie trași la răspundere.

 

Citeste totul aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.