Le Crazy sarbatoreste 62 de ani de istorie pe scena de la Bucuresti

Cel mai renumit spectacol de cabaret din lume, Le Crazy Horse Paris, cunoscut sub numele de Le Crazy, va sarbatori in luna mai pe scena de la Bucuresti 62 de ani de istorie cu un spectacol impresionant –  Forever Crazy. Show-ul Forever Crazy va avea patru reprezentatii la World Trade Plaza din cadrul World Trade Center, in perioada 23 – 26 mai, evenimentul fiind organizat de Amphitrion.

Timp de peste sase decenii, Le Crazy a dezvoltat un brand unic dincolo de granitele tarii, prin show-urile sale seducatoare si captivante. Infiintat in anul 1951 de catre Alain Bernardin pe cunoscutul bulevard parizian George V, intr-o cladire haussmaniana, Le Crazy a devenit in scurt timp unul dintre cele mai populare puncte de interes din capitala Frantei. Adept al curentului de avangarda si un admirator pasionat al femeii, Bernardin a fost fascinat si motivat de o singura idee: crearea unui produs artistic valoros in cadrul caruia femeia si frumusetea sa joace rolul principal. Astfel, spectacolele Le Crazy din perioada de inceput imbinau momente in stil burlesc cu interludii comice in interpretarea unor artisti populari ai vremii, incluzandu-l chiar pe Charles Aznavour.

Un deceniu mai tarziu, prin aparitia valurilor New Wave, New Realism si Pop Art, show-urile Le Crazy s-au transformat spre deliciul publicului, reflectand schimbarile culturale prin noi productii puse in scena de cei mai renumiti coregrafi ai vremii. Din acest moment, fiecare numar al spectacolului a fost conceput ca un tablou de sine statator cu propria coregrafie, scenografie si jocuri de lumini, combinate cu cele mai noi trenduri in muzica si moda.

Elementele tehnice specifice spectacolelor Crazy Horse au fost un punct controversat in crearea scenografiei, imbinarea dintre proiectii si dans in crearea unor fantezii universale fiind unul dintre punctele cheie ale spectacolelor, un secret bine pastrat de-a lungul istoriei ce continua sa fascineze criticii si spectatorii deopotriva. Inca din anii ’50, Bernardin a introdus proiectarea numelui fiecarei dansatoare pe o cortina inainte de intrarea acesteia pe scena. In 1960, dintr-o greseala, proiectiile au fost realizate pe corpul uneia dintre artiste, iar din acel moment, elementele video si jocurile de lumini au devenit unul dintre punctele centrale ale show-ului. Spectacolele Le Crazy au atras in aceasta perioada atentia unor personalitati importante precum Salvador Dali, presedintele Kennedy si Pompidou care au devenit in scurt timp clienti fideli ai cabaretului.

Cu ocazia celei de-a cincizecea aniversari din anul 2001, spectacolele Le Crazy au avut loc pentru

prima data intr-un alt spatiu decat cel din celebrul cabaret de pe George V si anume in interiorul faimosului MGM Grand Casino din Las Vegas, unde show-ul a cunoscut un succes triumfant.

In anul 2005, familia Bernardin a decis sa vanda Le Crazy. O noua echipa a preluat astfel compania, sub conducerea lui Andrée Deissenberg. In aceasta noua etapa, Le Crazy a cunoscut o reinventare a show-urilor menite sa cucereasca lumea intreaga prin pozitionarea ca un brand legendar, cu o valoare si influenta artistica puternica, un „know how” bine pastrat din generatie in generatie.

Numit de catre insusi fondatorul sau un “templu al nudului chic”, Le Crazy continua sa scrie istorie prin show-urile pline de culoare, feminitate si frumusete. Cu o impresionanta pregatire in dans clasic, artistele din cadrul show-urilor sunt special alese pentru calitati estetice precise, talent, carisma, dar si acel … “je ne sais quoi” ce le face absolut fascinante. De-a lungul anilor, peste 600 de artiste din intreaga lume, specializate in dans clasic, au trecut printr-un complex proces de pregatire pentru a invata codul, stilul si secretele ce fac rolul lor la fel de prestigios ca cel al unei prim-balerine a Operei din Paris.

Spectacolul Forever Crazy va scrie istorie la Bucuresti prin aniversarea a 62 de ani de la infiintare. Show-ul va avea premiera pe 23 mai si va continua pana la data de 26 mai la World Trade Plaza din cadrul World Trade Center. Biletele sunt disponibile la preturi cuprinse intre 280 si 556 lei, online pe site-ul MyTicket.ro, in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica si in libraria Mihai Eminescu.

*** Spectacolul este destinat persoanelor peste 18 ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.