REVELION cu maraton de filme western la TVR 2

În premieră, în acest an, TVR 2 vă propune să petreceţi Revelionul urmărind un adevărat maraton de filme western – urmat, din prima zi a anului 2015, de multe alte filme artistice, de animaţie, de muzică bună, spectacole şi emisiuni de divertisment.

Mai multe despre acest program puteţi afla în cele ce urmează:

Miercuri, 31 decembrie, de la ora 20.00

Inca un tren de jefuitÎNCĂ UN TREN DE JEFUIT (ONE MORE TRAIN TO ROB – SUA, 1971)

Regia: Andrew V. McLaglen, cu: George Peppard, Diana Muldaur, John Vernon

În California anilor 1880, banda lui Harker Flet jefuieşte un tren de bani şi bijuterii în valoare de 40 000 de dolari. 

Miercuri, 31 decembrie, de la ora 22.00

PISTOLARUL ŞI COMOARA (DOLLAR FOR THE DEAD – SUA, 1998)

Regia: Gene Quintano, cu: Emilio Estevez, William Forsythe

Un pistolar extrem de rapid şi un fost soldat confederat se asociază pentru a ajunge la o comoară ascunsă într-un loc indicat pe o hartă formată din mai multe bucăţi. 

 Ultimele minute din 2014 şi primele din 2015 (23.55 – 0.10) le petrecem împreună cu TVR 1 urmărind transmisiunea specială din acele momente.

 

Imediat după miezul nopţii, de la ora 0.10 – un nou western:

JOE KIDD (JOE KIDD – SUA, 1972)

Joe KiddRegia: John Sturges, cu: Clint Eastwood, Robert Duvall, John Saxon

New Mexico, începutul secolului XX: populaţia hispanică încearcă în zadar să-şi păstreze terenurile, asupra cărora marii latifundiari americani pun stăpânire abuziv. 

 

Joi, 1 ianuarie, de la ora 2.10

RĂZBUNAREA SELINEI (6 GUNS – SUA, 2010)

Regia: Shane Van Dyke, cu: Sage Mears, Barry Van DykeRazbunarea Selinei

După ce a asistat la uciderea soţului ei şi a celor copii ai lor de către o bandă de răufăcători, răzbunarea e singurul gând care o mai ţine în viaţă pe Selina Stevens. 

După programul maraton de filme western, românii pot 2007_002_0112_0188petrece în Noul An cu muzică lăutărească: Dragi prieteni, sus paharul!. De la ora 3.20, lăutari celebri aduc în casele românilor cele mai îndrăgite cântece de petrecere, pentru a începe 2015 cu veselie.

De la ora 6.00, sunteţi invitaţi la Circ, la Festivalul Internaţional de Circ de la Massy

Joi, 1 ianuarie, de la ora 18.40Stăpânul inelelor (LORD OF THE RINGS – SUA 1978) film de animaţie în regia lui Lord of the ringsRalph Bakshi.

 Tot joi, de la ora 21.10, la TVR 2 este programat filmul Papillon, ecranizarea din 1973 a romanului omonim semnat de Henri Charrière. În regia lui Franklin J. Schaffner, filmul îl are în rolul principal pe Steve McQueen. 

1 ianuarie se încheie , de la ora 23.40 cu un eveniment multimedia susţinut la TimişoaraSTEPAN PROJECT – Undeva în Europa” . Grupul de studiou STEPAN PROJECT, condus de Ilie Stepan, liderul celebrului grup (folk, apoi rock) timişorean Pro Musica, a lansat discurile Sensul OLYMPUS DIGITAL CAMERAvieţii” (1996), Undeva în Europa” (2001, dublu CD) şi Lumina” (triplu CD şi DVD). Retrospectiv, cel mai important concert de ilustrare a acestora rămâne Undeva în Europa”, un spectacol multimedia gen operă rock”, susţinut în urmă cu câţiva ani în Piaţa Operei din Timişoara

Alături de chitaristul Ilie Stepan au cântat Horea Crişovan – chitară, Doru Apreotesei – claviaturi, Vasile Dolga – baterie şi Mario Florescu – percuţie (Stepan Project).

Vineri, 2 ianuarie, de la ora 18.40 este programat concertul Iarna MagicaIarnă Magică susţinut în 13 decembrie 2014 la Ateneul Român. Gala prezentată de Iuliana Marciuc a fost organizată de Lanto Communications cu participarea TVR 2 şi a avut ca temă „Capodopere ale muzicii clasice europene”. Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal au adus publicului pagini celebre ale creaţiei muzicale universale într-o interpretare de nivel internaţional. 

Vineri, 2 ianuarie, de la ora 20.20 sunteţi invitaţi la o Petrecere în pijama! prezentată de Irina  Cordoneanu

Iarna Magica2Este vorba de un program de divertisment în care vă puteţi întâlni cu artişti cunoscuţi în ipostaze mai puţin obişnuite, aşa cum nu i-aţi mai văzut. Adriana  Trandafir,  Silviu  Biriş, Marcel Pavel, Alin Oprea, Oana Sârbu, Crina Matei, Larisa Oprea, Vasile Calofir vor cânta, vor dansa, vor povesti şi vor trece prin diverse probe.

Vineri, 2 ianuarie, de la ora 22.10 – film de aventuri: Camera de chihlimbar (THE HUNT FOR THE AMBER ROOM – Germania, 2012). Regia: Florian Baxmeyer. 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.