Kings On Ice 2013: Evgeni Plushenko, Brian Joubert si, pentru prima data in Romania, Irina Slutskaya si Johnny Weir!

Gala aniversara Kings On Ice, ce va avea loc la sfarsitul lunii martie, va reuni la Bucuresti campionii mondiali ai patinajului artistic contemporan, primele nume confirmate alaturi de regele de necontestat al patinajului artistic, Evgeni Plushenko, fiind celebrii Irina Slutskaya, Johnny Wier si Brian Joubert. Cea de-a cincea editie Kings On Ice va avea loc pe 30 martie 2013 la patinoarul Mihai Flamaropol din Bucuresti si va prezenta cele mai impresionante programe de patinaj artistic la acest moment din lume.

 

Una dintre cele mai iubite si premiate patinatoare a tuturor timpurilor, Irina Slutskaya va sosi pentru prima data in Romania in cadrul galei aniversare Kings On Ice din acest an. Cu un palmares impresionant ce include doua medalii in cadrul Campionatului Mondial, sapte titluri in Campionatele Europene, doua medalii olimpice, precum si multe alte premii la activ, Irina Slutskaya este cu siguranta o figura emblematica in istoria patinajului. Irina a devenit cunoscuta in lumea intreaga in anul 1996, cand, la varsta de 16 ani, a castigat primul titlu la Campionatul European din Sofia. Patinatoarea s-a remarcat printr-un stil original dezvoltat de-a lungul anilor ce a dus la realizarea dublei piruete Biellmann cu schimbare de picior, miscare pe care a inventat-o. Ambasadoare a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Sotchi, Slutskaya este considerata regina patinajului in Rusia, castigatoare de neegalat a Campionatului National din tara natala. Sportiva si-a dedicat foarte mult timp implicarii in numeroase proiecte educative si sociale, performanta ce i-a adus in 2006 titlul de Femeia Atleta a anului, iar in 2007 ordinul de onoare oferit de insusi presedintele Rusiei pentru contributia adusa sportului si educatiei fizice. Mai mult decat atat, Slutskaya este cunoscuta si pentru aparitiile in peste 16 filme documentare despre arta patinajului.

In cadrul celei de-a cincea editii Kings On Ice, la Bucuresti se va afla pentru prima data patinatorul american Johnny Weir. A debutat in anul 1996 in cadrul campionatelor pentru juniori unde, timp de aproape cinci ani, a castigat numeroase premii si medalii. Afirmandu-se inca de la inceput ca un stralucit artist al patinajului, Weir a obtinut titlul de cel mai bun patinator din lume la sectiunea pentru Juniori din anul 2001. De doua ori medaliat al Jocurilor Olimpice, patinatorul are la activ si premiul Cupa Chinei si a Rusiei in sezonul 2007-2008, fiind in acelasi timp si unul dintre putinii sportivi din lume medaliat la fiecare editie a celebrelor Grand Prix. Numit in 2010 de catre cunoscuta revista Skating Magazinepatinatorul anului”, Wier este apreciat nu doar pentru rezultatele remarcabile in sfera patinajului artistic, ci si pentru stilul sau nonconformist si implicarea in lumea modei.

Celor doi patinatori li se va alatura si indragitul Brian Joubert. Celebrul sportiv a devenit un nume reprezentativ pentru patinajul artistic din Franta si nu numai, clasandu-se pe primul loc in competitia masculina a Campionatelor Mondiale de patinaj artistic de la Tokyo in 2007. Brian a castigat atunci aprecierea absoluta a publicului si in special a sustinatorilor francezi, aducand tarii natale o medalie de aur intr-o competitie mondiala dupa o pauza de 42 de ani. Cu sapte medalii de aur castigate la Campionatul National din Franta (2003-2008, 2011), presa internationala l-a declarat in repetate randuri drept „regele francez” al patinajului artistic, tanarul sportiv trecandu-si in palmares si titlul de campion european in 2004, 2007 si 2009. Cariera sa cuprinde insa numeroase alte medalii si distinctii la diferite competitii internationale, fiind totodata unul dintre cei mai carismatici reprezentanti ai acestui sport.

Dupa patru editii Kings On Ice desfasurate cu casa inchisa, unul dintre cele mai iubite sporturi din lume, patinajul artistic, va atinge apogeul in 2013 la Bucuresti. Alaturi de cei mai buni patinatori ai momentului, printre care Irina Slutskaya, Johhny Wier si Brian Joubert, de la gala Kings On Ice nu vor lipsi campionul absolut al patinajului, Evgeni Plushenko, dar si binecunoscutul violonist Edvin Marton. Astfel, editia Kings On Ice din acest an va continua traditia inaugurata in 2007 si promite publicului roman un nou spectacol impresionant de acrobatii si dans pe gheata.

Biletele pentru editia Kings On Ice 2013 sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau online, pe www.myticket.ro si au preturi cuprinse intre 100 si 400 de lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.