OTV mai emite doar o luna

CNA a continuat, marţi, reducerea licenţei OTV, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală, astfel că postul mai poate emite doar până la 29 mai, scrie Mediafax.

„Întruniţi în şedinţă publică în data de 24.04.2012, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis sancţionarea postului de televiziune OTV cu reducerea termenului de valabilitate a licenţei audiovizuale până la data de 29 mai 2012.

CNA a adoptat prima astfel de sancţiune în data de 27.03.2012 (prin Decizia nr. 157), cea de-a doua în data de 10.04.2012 (prin Decizia nr. 187), cea de astăzi fiind a treia sancţiune aplicată în temeiul art. 95 alin. (1) lit c) din Legea audiovizualului, întrucât radiodifuzorul a continuat să transmită, atât prin titlurile afişate, cât şi în cadrul emisiunilor “Dan Diaconescu Direct”, mesaje de promovare politică în afara campaniilor electorale, fapt interzis de legislaţia audiovizualului (perioada monitorizată 12.04 – 19.04.2012). 

Conform articolului precizat anterior, sancţiunea prevede şi obligarea radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, numai textul deciziei de sancţionare.

 Consiliul a luat hotărârea aplicării acestei sancţiuni severe prevăzute de legislaţia audiovizualului pentru încălcarea în mod repetat a prevederilor art. 139 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, conform cărora „Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală” „, se arata in comunicatul CNA.

Conform Mediafax, propunerea a fost adoptată cu şapte voturi „pentru” (Gelu Trandafir, Valentin-Alexandru Jucan, Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Răsvan Popescu, Christian Mititelu şi Cristina Trepcea) şi unul „împotrivă” (Constantin Duţu).

„Noi nu desfiinţăm postul, doar aplicăm legea”, a spus şi Cristina Trepcea, membru CNA.

Prezent la şedinţa CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV şi realizator al emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcţie în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai altor partide”, a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. „Nu am nicio legătură directă în acte şi nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.), a spus Dan Diaconescu.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.