Nicoleta Luciu, Oana Roman, Pepe și Liviu Vârciu deschid porțile celui de-al doilea sezon al emisiunii „Poftiți pe la noi!”

• Luni, 11 mai, și marți, 12 mai, de la 20.30, la Antena 1

_MG_3417Neobositul nea Mărin își așteaptă prima echipă de ajutoare hotărât să schimbe în bine viața unor oameni. Aflat la Urlați, acolo unde un preot cu suflet mare are grijă zilnic de 30 de copii nevoiași, nea Mărin merge să vadă cu ochii lui cum arată „acasă” pentru două dintre fetițele care vin zilnic la așezământul înființat de părintele Manuel.

Luni și marți, de la 20.30, la Antena 1, vedetele merg să vadă exact care sunt condițiile în care trăiesc, pentru a ști ce trebuie să facă pentru ele, iar Liviu și Nicoleta nu reușesc să își stăpânească lacrimile.

„Nici dacă mi-aș fi imaginat cele mai rele condiții în care pot trăi niște oameni nu cred că aș fi reușit să scot o astfel de realitate”, declară Nicoleta Luciu.

Odată inspectată problema, vedetele, îndrumate de nea Mărin, trec la treabă. Pentru că unde-s mulți, puterea crește, ele apelează la toți cei care ar putea oferi sprijin și merg la o fabrică de pâine și roagă patronii să furnizeze pâine pentru așezământ, la un magazin de bricolaj, la o firmă de construcții pentru a face rost de forța de muncă atât de necesară pentru renovarea caselor în care trăiesc fetițele, la stână pentru a obține lapte și brânză, la o seră pentru verdețuri. De asemenea, Nicoleta și Oana gătesc pentru copii, se joacă și îi ajută la lecții, iar Liviu și Pepe găsesc o sumedenie de lucruri care trebuie puse la punct în gospodărie: curăța grajduri, taie pomii, sapă în jurul lor și repară un gard.

Nu trece însă mult și, pe fondul oboselii acumulate de atâta muncă, un conflict _MG_3585izbucnește între nea Mărin și Oana, care îl acuză că minte și că are favoriți. Gazda emisiunii nu stă prea mult pe gânduri și îi spune că el e șeful, așadar, el decide ce, când, cu cine face și tot el stabilește pedepsele și recompensele. Din prima ediția a emisiunii nu lipsesc însă nici șotiile, mai ales că nea Mărin și Liviu Vârciu au o istorie lungă.

Liviu îl tot trimite să se odihnească în cimitir, dar de tot, ca să fie sigur că scapă de el, e de părere că „are colici” și de aceea nu are somn dimineața, iar din „hodorog” nu-l scoate. Hodorog, dar vigilent, căci ori de câte ori vrea Liviu să își mai tragă sufletul și să se mai odihnească, nea Măin îl dibuiește și îl altoiește cu ce are la-ndemână, fie că e vorba de o nuia, fie de o undiță. La un moment dat, Liviu și Pepe vor decide chiar să-și ia lumea-n cap și să fugă cu două biciclete de atâta muncă. Ce îi împiedică să se bucure de libertate, telespectatorii vor afla urmărind prima ediție a emisiunii „Poftiți pe la noi!”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.