NEOM, primul oraş în linie dreaptă, construit de Arabia Saudită

neom

La NEOM, orașul cu zero emisii de carbon, pe care Arabia Saudită plănuiește să-l construiască, va așeza pe verticală case, birouri, parcuri publice și școli.

O fațadă de oglindă se va întinde pe o distanță de peste 170 de kilometri, a spus prințul saudit Mohammed bin Salman, într-o declarație transmisă de presa de stat, potrivit Reuters.

Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a prezentat pentru prima dată în ianuarie 2021 planurile pentru „The Line” (Linia), primul mare proiect de construcții al zonei de afaceri în NEOM, în valoare de 500 de miliarde de dolari, menit să diversifice economia celui mai mare exportator de petrol din lume.

„Comunitățile orașului stratificate pe verticală vor contesta tradiționalele orașe plate și orizontale”, a spus prințul.

„Designul Liniei încorporează modul în care comunitățile urbane vor exista în viitor, într-un mediu liber de străzi, mașini și emisii”.

Prințul a spus anul trecut că infrastructura proiectului va costa între 100 de miliarde de dolari și 200 de miliarde. SPA nu a comunicat cifre actualizate.

Fondul suveran al regatului este investitorul de bază în NEOM, un proiect de dezvoltare de înaltă tehnologie pe o suprafață de 26.500 de kilometri pătrați la malul Mării Roșii ce include câteva zone, inclusiv de industrie și logistică și care este plănuit să fie finalizat în 2025.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.